×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-24
Pašvaldība uzsāk ārkārtas iepirkuma procedūru; aicina vecākus izteikt ierosinājumus un iespējamos pretendentus

Siguldas novada pašvaldība ir paziņojusi ēdināšanas uzņēmumam SIA „Baltic Restaurants Latvia” par līguma laušanu, un ir uzsākta normatīvajos aktos noteiktā procedūra līguma izbeigšanai. Tikmēr pašvaldība līdz nedēļas beigām plāno izsludināt ārkārtas iepirkuma procedūru ēdināšanas pakalpojumiem novada izglītības iestādēs. Tā kā pašvaldība jau iepriekš konsultējusies ar bērnudārzu un skolu audzēkņu vecākiem par ēdināšanas iepirkumu nosacījumiem, un ņemot vērā to, ka nepieciešams izsludināt ārkārtas iepirkumu pēc iespējas īsākā laikā, atbildīgie speciālisti aicina līdz 25. septembra plkst. 17.00 vecākus izteikt priekšlikumus ēdināšanas pakalpojuma nosacījumiem un iespējamos pretendentus, nosūtot uz e-pasta adresi iepirkumi.edinasana@sigulda.lv.

Ārkārtas iepirkuma procedūra nozīmē, ka pašvaldība veic sarunu procedūru, katrā iepirkuma daļā uzaicinot vismaz trīs pretendentus. Pašvaldības speciālisti veic izpēti, kādi ēdināšanas uzņēmumi sniedz pakalpojumus Pierīgas un Siguldas reģiona izglītības iestādēs, pētot ēdienkaršu piedāvājumu, vecāku atsauksmes, iespējamo uzņēmumu kapacitāti un reputāciju.

Pašvaldība plāno pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu dalīt četrās daļās jeb lotēs, kas nozīmē, ka ēdināšanas uzņēmums, izvērtējot savu kapacitāti, varēs pieteikties gan vienas iestādes, gan visu iestāžu ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai. Ņemot vērā to, ka četrās izglītības iestādēs ir ēdināšanas bloki un divās vietās būs jāveic ēdiena piegāde, iepirkums tiks sadalīts šādās daļās:

  • bērnudārza „Ābelīte” ēdināšana;
  • bērnudārza PII „Ieviņa” ēdināšana;
  • bērnudārza „Saulīte” un „Pīlādzītis” ēdināšana;
  • bērnudārza „Pasaciņa” un „Tornīši” ēdināšana.

Savukārt vispārizglītojošo skolu ēdināšanas iepirkumu plānots dalīt trīs daļās:

  • Siguldas Valsts ģimnāzijas ēdināšana un Allažu pamatskolas un pirmsskolas izglītības grupas ēdināšana;
  • Siguldas pilsētas vidusskolas;
  • Siguldas 1. pamatskolas ēdināšana.

Iepirkuma nolikuma projektā noteikts, ka ēdināšanas pakalpojumu izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs par trīsreizēju ēdināšanu nedrīkst pārsniegt līdzšinējo summu 3 eiro apmērā, bet skolās – 1,55 eiro par kompleksajām pusdienām. Saskaņā ar 2017. gada 20. jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 353 „Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma iepirkumam tiek piemērotas zaļā iepirkuma prasības, kas nozīmē, ka tiek iekļauti pārtikas produktu kvalitātes, piegādes attāluma un citi kritēriji. Tāpat kā līdz šim par uzvarētāju katrā no iepirkuma daļām tiks noteikts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, 60 punktus no 100 piešķirot ēdienkaršu kvalitātei, atbilstībai uztura normām un pārtikas produktu kvalitātei, savukārt cenai, produktu kvalitātei un piegādes veidam piešķirot attiecīgi 12, 18 un 10 punktus.

Ēdināšanas pakalpojuma līgumā ir plānots iestrādāt jaunu prasību, ka pašvaldība ir tiesīga veikt no valsts institūcijām neatkarīgas analīzes, lai regulāri pārbaudītu, vai nomā nodotajās telpās ir atbilstoša higiēna.

Atsaucoties uz jau saņemto vecāku ierosinājumu, ka pašvaldībai jānodrošina pavāru darbība un pašai jāveic ēdināšanas pakalpojumi visās izglītības iestādēs Siguldas novadā, Siguldas novada pašvaldība skaidro, ka pašvaldība nav tiesīga sniegt pakalpojumus tajās situācijās, kurās uzņēmējs spēj nodrošināt pakalpojumu.

Kamēr tiek veikta iepirkuma procedūra, pašvaldība ir vienojusies ar SIA „Baltic Restaurants Latvia”, ka līdz līgumu noslēgšanai ar jauniem ēdinātājiem, uzņēmējs turpinās izglītības iestāžu ēdināšanu, un pašvaldība lūgusi Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) veikt pastiprinātu uzraudzību ēdināšanas bloka higiēnai un ēdiena kvalitātes nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka līgums par ēdināšanu visos Siguldas pilsētas bērnudārzos tiks lauzts, pamatojoties uz PVD atkārtoto pārbaužu rezultātiem, kā arī darbinieku personīgās higiēnas pārkāpumiem. Savukārt no līguma par četru novada skolu ēdināšanu uzņēmums paziņojis, ka atkāpsies pats.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi