×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-25
Siguldā un tās apkārtnē norisinās starptautiskās mācības „Sudraba bulta 2019”

No 26. līdz 29. septembrim Allažu pagasta un Siguldas pagasta teritorijās notiks sauszemes spēku Mehanizētās brigādes un sabiedroto organizētās starptautiskās mācības „Sudraba bulta 2019”, kurās piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru no 12 valstīm – Latvijas, Albānijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas. „Sudraba bulta 2019” norisināsies diennakts gaišajā un tumšajā laikā Ādažu poligonā un Stopiņu, Salaspils, Ikšķiles, Ogres, Mālpils, Siguldas, Ādažu, Inčukalna un Garkalnes novados.

Mācību mērķis ir pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas, tostarp veicināt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas apakšvienību savstarpējo sadarbību. Mācībās piedalīsies arī Zemessardzes 1. Rīgas brigāde un 2. Vidzemes brigāde.

Iedzīvotāju ievērībai

  • No 23. septembra līdz 6.oktobrim pa ceļiem A2, A6, P3, P4 un P80 notiks Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto tehnikas, tai skaitā bruņutehnikas, pārvietošanās un tās laikā iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.
  • Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.
  • Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties pastiprinātas militārās tehnikas pārvietošanās pa autoceļiem dēļ.
  • Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.
  • Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Latvijas un sabiedroto karavīru un tehnikas pārvietošanās pa laukiem, mežiem un ceļiem ir saskaņota un notiek mācību ietvaros.
  • Mācībās ārpus militārajiem poligoniem tiek izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Tie rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.  Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.
  • Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.
  • Iespēju robežās operatīvā informācija ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sociālo tīklu profilos @SzSMKBde.

Neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz tālruņa numuru +371 29181486. Aktuālā informācija pieejama šeit.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka Nacionālo bruņoto spēku mācību laikā iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi – uz vairākiem valsts ceļiem būs intensīva militārā transporta kustība. Iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi uz šādiem valsts ceļiem:

  • Vidzemes šoseja (A2) posmā no Cēsīm līdz Rīgai;
  • autoceļš Garkalne–Alauksts (P3) posmā Garkalne–Tumšupe–Allažmuiža–Nītaure–Skujene;
  • autoceļš Rīga–Saulkalne (A4) posmā no Berģiem līdz Saulkalnei;
  • autoceļš Ulbroka–Ogre (P5);
  • autoceļš Rīga–Daugavpils–Krāslava–Baltkrievijas robeža (A6) posmā no Rīgas līdz Koknesei;
  • autoceļš Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10)
  • autoceļš Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā Sigulda–Mālpils–Suntaži–Ķegums;
  • autoceļš Tīnuži–Koknese (P80) posmā no Ogresgala līdz Koknesei;
  • autoceļš Augšlīgatne–Skrīveri (P32);
  • autoceļš Ērgļi–Drabeši (P31) posmā Amata–Ģikši–Pērkoņi–Katrīna–Ērgļi;
  • autoceļš Koknese–Ērgļi (P79).

Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji tiek aicināti mācību laikā sazināties ar kontroles štābu, zvanot uz tālruņa numuru 29181486. Uzziņas par situāciju uz valsts autoceļiem diennakts režīmā ir pieejamas arī zvanot uz VAS „Latvijas Valsts ceļi” bezmaksas diennakts tālruņa numuru 80005555.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi