×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-27
Šonedēļ Siguldas novadā: kalnu maratons, Veselības un sporta nedēļa, orientēšanās nakts un citi pasākumi

Sākoties zelta rudenim, šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt krāšņo dabu, kā arī apmeklēt vairākus kultūras un sporta pasākumus – Siguldas pils paviljonā ar skanīgiem koncertiem uzstāsies mūziķis, komponists Kaspars Tobis un māksliniece Ei Fe ar projektu „7 Synths”, kā arī grupa „Laika Suns”. Kultūras centrā „Siguldas devons” notiks Siguldas dziedošo un dejojošo senioru kolektīvu jubilejas koncerts, Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā ikviens aicināts uz ansambļa „Austrasbērni” koncertu, savukārt Turaidas muzejrezervāts skolēnus aicina uz Lībiešu dienu „Ko stāsta ūdensputns?”. Sporta cienītājiem šonedēļ būs iespēja piedalīties Siguldas kalnu maratonā un Latvijas orientēšanās naktī, Siguldas novada atklātajā čempionātā ātrajā šahā. Tāpat Veselības un sporta nedēļas laikā notiks „Ratu rallijs”, pārgājiens pa Siguldas dabas takām un ģimeņu velobrauciens 30 kilometru garumā. Mores pagastā notiks Mores Kauju 75. gadskārtas atceres pasākumi.

Piektdien, 27. septembrī

  • No plkst. 9.00 Veselības un sporta nedēļa. Veselīga dzīvesveida diena.
  • No plkst. 10.00 līdz 15.00 Lībiešu diena skolēniem „Ko stāsta ūdensputns?” Turaidas muzejrezervātā.
    Senais ūdensputns, kura atveidojums rotaslietās sudrabā un bronzā redzams muzejrezervāta ekspozīcijās, dažādos aspektos Gaujas lībiešiem ir bijis īpaši nozīmīgs. Programmas gaitā līdzdarbojoties skolēni iepazīs lībiešu vēstures stāstus caur mītiskā ūdensputna vēstījumu, būs iespēja vērot smilšu animācijas filmu, pētīt senos piekariņus un amuletus, klausīties putnu balsis, dziedāt dziesmas lībiešu valodā un piedalīties citās izzinošās aktivitātēs.
    Pieteikšanās un papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 26572142 vai rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv. Dalības maksa klasei – 35,57 eiro un ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā.
  • Plkst. 12.00 Mores kauju 75. gadskārtas atceres pasākumi Mores pagastā.
    Pie Roznēnu ozola plkst. 12.00 notiks piemiņas svētbrīdis, kuru atklās Latviešu Virsnieku apvienības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais kapteinis Aleksejs Ozoliņš. Savukārt plkst. 14.00 Mores kauju piemiņas parkā notiks atceres pasākums, kurā klātesošos uzrunās aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Plkst. 14.00 varēs nolikt ziedus pie piemiņas sienas un Mores kauju varoņa, 1. rotas komandiera, Viestura ordeņa kavaliera, virsleitnanta Rolanda Kovtuņenko piemiņas zīmes.
    Pasākumu laikā muzikālus priekšnesumus sniegs Zemessardzes orķestris, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības koris „Tēvija”, folkloras kopa „Vilkači”. Noslēgumā tradicionāli būs atmiņu ugunskurs un siltas karavīru pusdienas, ko sarūpēs Latviešu Virsnieku apvienība un Zemessardzes 27. Kājnieku bataljons.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 Siguldas Sporta skolas mācību gada ieskaņas pasākums „Jaunais sportists” Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 18.30 bezmaksas nodarbība „Apļa treniņš” Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 20.00 Latvijas orientēšanās nakts Siguldā.
    Dalībniekiem būs iespēja startēt četrās grupās – „Open”, sieviešu konkurencē, ģimeņu un veterānu konkurencē. Reģistrācija un karšu saņemšana norisināsies no plkst. 18.30, starts plkst. 20.00, finišs plkst. 23.00, bet apbalvošana plkst. 23.30. Sacensību sākums Siguldas teritorijā plānots jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” (Raiņa ielā 3). Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija un sacensību nolikums pieejams šeit.
  • Plkst. 20.30 mūziķis, komponists Kaspars Tobis un māksliniece Ei Fe ar projektu „7 Synths” Siguldas pils paviljonā.
    „7 Synths” projekta mūzika ir instrumentāla, dažiem skaņdarbiem reizēm pārtopot arī dziesmās. Uz Siguldas pils paviljona skatuves ar balsi un heterodīna instrumentu Theremin Kasparam Tobim pievienosies māksliniece un dziedātāja ar pseidonīmu Ei Fe. Lāzervizualizācijas – Edijs Everss.
    Siguldas pils paviljons apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 20.00. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 28. septembrī

  • No plkst. 9.00 Veselības un sporta nedēļa.Veselības diena.
    Veselības dienas laikā novadniekiem būs iespēja bez maksas apmeklēt speciālistu konsultācijas, piedalīties informatīvās un izglītojošās aktivitātēs par aktīvu dzīvesveidu un rūpēm par savu veselību.
  • Plkst. 10.00 „Siguldas kalnu maratons 2019” Svētku laukumā.
    Maratona 70 kilometru distancē dalībniekiem būs jāpārvar vairāk nekā 2500 metru kāpumu. Vienlaikus ar 70 kilometru kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 35 un 15 kilometri, kas dod iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kas vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senielejas takām un celiņiem. Tā vīsies abpus upei starp tiltu pār Gauju un Kājnieku tiltu pie Velnalas klintīm.
    Papildu informācija par sacensībām pieejama šeit. Satiksmes ierobežojumi sacensību laikā nav plānoti.
  • Plkst. 10.00 Pļavas diena Jāņa tirgū.
    Visas dienas garumā tirgus apmeklētāji varēs iepazīties ar dabisko pļavu dažādos veidos un notiks vairākas bezmaksas nodarbes – pļavas produktus gatavos un ar tiem cienās šefpavārs Ingmārs Ladigs un norisināsies ar pļavas tēmu saistītas radošās darbnīcas. Tāpat tirgū būs izcelti pļavai draudzīgie tirgotāji, kuri piedāvās ar dabisko pļavu saistītus produktus. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 11.00 sacensības „Latvijas Spēcīgākā pilsēta 2019” pie Siguldas Sporta centra.
    Sacensībās dalībnieku galvenais uzdevums ir spiest svaru stieni uz reižu skaitu, tādējādi veidojot kopējo pilsētas rezultātu, kā arī sacenšoties savā starpā gan konkrētās pilsētas sacensību ietvaros, gan visas Latvijas mērogā. Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 13.30 8.Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā Siguldas pilsētas vidusskolā.
    Turnīram pieteikušies šahisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Somijas un Krievijas. Šogad Siguldas čempionātam ir arī Latvijas 2019. gada ātrā šaha čempionāta statuss.
    Atbilstoši turnīra rezultātiem tiks apbalvoti pirmo astoņu vietu ieguvēji, tiks noteikti trīs labākie Siguldas novada šahisti, kā arī tiks piešķirtas speciālbalvas dažādās spēlētāju kategorijās – labākais juniors, seniors, dāma, ārzemnieks un citas. Turnīra balvu fonds ir 1000 eiro. Siguldas novada iedzīvotājiem un Siguldas izglītības iestāžu skolēniem dalība turnīrā ir bez maksas.
    Plašāka informācija un nolikums šeit.
  • Plkst. 20.30 modernās roka apvienības „Laika Suns” koncerts Siguldas pils paviljonā.
    Siguldas pils paviljons apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 20.00. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 29. septembrī

  • Plkst. 9.00 bezmaksas NTC nodarbība Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 10.00 8.Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā Siguldas pilsētas vidusskolā.
  • No plkst. 10.00 Veselības un sporta nedēļa. Ģimeņu diena dabā:
    • 10.00–14.00 Ratu rallijs;

    • 10.00–14.00 10 kilometru pārgājiens pa Siguldas dabas takām, kuru vada organizācijas „Soli pa solim” gide Ļuba Tihomirova (tikšanās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā);

    • 11.00–14.00 Ģimeņu velobrauciens 30 kilometru garumā,kuru vada treneris un gids Eduards Rēns. Pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi eduards@velotrenini.lv (tikšanās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā).

  • Plkst. 14.00 Siguldas dziedošo un dejojošo senioru kolektīvu jubilejas koncerts kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Biļetes cena 2,50 eiro.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide.
  • Plkst. 15.00 Mildas Laubertes piemiņai veltītais starptautiskais šaha turnīrs Siguldas pilsētas vidusskolā.
  • Plkst. 15.00 ansambļa „Austrasbērni” koncerts Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā.
    Koncertā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas ar Vika, Ainara Mielava, Imanta Ziedoņa un Knuta Skujenieka vārdiem, kā arī „Austrasbērnu” pašu radītās dziesmas. Ieeja – ziedojums. Koncerta apmeklētāji aicināti pieteikties šeit.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.

 

Izstādes

  • Rokdarbu izstāde „Pērles un vasara” Mores kauju muzejā
  • Novadpētniecības izstāde „Ar Siguldu sirdī: Zigurdam Zuzem – 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • Zigurda Zuzes piemiņai veltīta grafikas darbu izstāde „Siguldas ainava” Siguldas novada bibliotēkā
  • Pedagoģijas un psiholoģijas grāmatu izstāde „Padoms vecākiem” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Dzeja – dvēseles spogulis” Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde „Starp lēnām domām un apziņā degošiem teikumiem. Rakstniekam Andrim Akmentiņam – 50” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Septembris, dzejnieku aizbildnis: Jaunākās dzejas krājumi” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Rudentiņš bagāts vīrs” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Bērnu dzejas grāmatu izstāde „Mani mīļie dzejolīši” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Komponists Alfrēds Kalniņš” kultūras centrā „Siguldas devons”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi