×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-30
Siguldā pieredzes apmaiņā satiekas ķirurgi no visas Latvijas

27. septembrī Siguldā norisinājās Latvijas Ķirurgu asociācijas (LĶA) izbraukuma sēde, kurā ar vieslekciju kultūras centrā Siguldas devons” uzstājās dr. Viktors Radu (Victor Radu) no Rumānijas, kurš Latvijā bija ieradies pirmo reizi. Aptuveni 80 ķirurgi no visas Latvijas iepazinās ar Siguldas slimnīcas darbību un sasniegumiem laparoskopiskajā ķirurģijā, kā arī Siguldas Stereotaktiskās radioķirurģijas centra darbību. Šīs izbraukuma sēdes tēma: trūču ārstēšana ar mazinvazīvās ķirurģijas metodēm.

Pasākumu kultūras centrā „Siguldas devons” atklāja SIA „Siguldas slimnīca” valdes loceklis Valdis Siļķe, uzsverot, ka pēckrīzes laikā mazajām slimnīcām bija jāmeklē specializācijas virzieni, kuros attīstīties. Siguldas slimnīca kā vienu no jomām izvēlējusies laparoskopisko ķirurģiju, kas tagad spēj nodrošināt augstas kvalitātes ķirurģiskos pakalpojumus Latvijas un citu valstu pacientiem. V. Siļķe ar humoru piebilda, ka Siguldas slimnīcas mediķi ļoti gatavojušies konferencei, vienīgi nav paspējuši koku lapas iekrāsot.

Izbraukuma sēdē ķirurgi no visas Latvijas apmainījās pieredzē ar klīnisko gadījumu analīzi un pārrunāja mazinvazīvo metožu plašāku ieviešanu Latvijas medicīnā. LĶA valdes loceklis, Latvijas Bariatrisko un Metabolo ķirurgu biedrības prezidents, kā arī Rīgas 1. slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītājs Juris Žarinovs ziņoja par jaunumiem, kuri uzzināti starptautiskos kongresos. Savukārt ar klīnisko gadījumu prezentāciju uzstājās Siguldas slimnīcas Ķirurģiskās nodaļas vadītājs Oļegs Kozlovskis un ķirurgs Romans Luņins.

Rumānijas ķirurgs Viktors Radu ir viens no pasaulē pirmajiem jaunas laparoskopisko pēcoperācijas trūču operāciju metodikas ieviesējiem. Latvijas ķirurgiem lekcijā bija iespējams vērot video demonstrācija un ieklausīties Bukarestes pieredzi īpaši lielu trūču ārstēšanā. LĶA izbraukuma sēdē ar pieredzi dalījās arī Latvijas pieredzējušākie laparoskopijas ķirurgi.

Jau ziņots, ka pašvaldību reformas rezultātā SIA „Siguldas slimnīca” kopš 2009. gada pieder Siguldas novada pašvaldībai. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam mūsdienīgu metožu ieviešanā Ķirurģijas nodaļā un augstu standartu uzturēšanai Dzemdību un Rehabilitācijas nodaļās, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem pieejamo pakalpojumu klāstu. Pēdējo piecu gadu laikā slimnīcā realizēti vairāki investīciju projekti, kopumā investējot vairāk nekā 450 tūkstošus eiro.

Savukārt Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs, kurā pacientiem pieejama Baltijas valstīs modernākā CyberKnife tehnoloģija labdabīgu un ļaundabīgu audzēju ārstēšanā ar neinvazīvām metodēm, Siguldā darbojas kopš 2015. gada.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi