×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-30
Aizvadīta rudens Veselības un sporta nedēļa

No 23. līdz 29. septembrim norisinājās Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa, kuras laikā dažādās sportiskās, veselību veicinošās nodarbībās un izglītojošās lekcijās piedalījās vairāki simti novadnieku. Arī Veselības dienā, kas tradicionāli notiek Veselības un sporta nedēļas laikā, kopumā iespēju konsultēties ar speciālistiem un veikt veselības pārbaudes izmantojuši vairāki simti novadnieku un vairāki desmiti ziedojuši asinis Valsts asinsdonoru centra specializētajā autobusā.

Siguldas novada Veselības dienā, kas norisinājās 28. septembrī Siguldas Sporta centrā, novadā deklarētie iedzīvotāji bez maksas varēja veikt kāju vēnu skrīningu, ādas dermaskopijas pārbaudi, D vitamīna mērījumus, elektrokardiogrammu, ehokardiogrammu, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna mērījumus. Bija iespēja veikt redzes, krūšu un plaušu pārbaudes, kā arī apmeklēt fizioterapeita un uztura speciālista konsultācijas. Veselības dienā darbojās insulta profilakses kabinets, bet pie Siguldas Sporta centra varēja veikt veselības pārbaudes Mobilajā mamogrāfā. Ikviens varēja veikt HIV, B un C hepatīta, kā arī sifilisa testus. Tāpat Jūdažu Sabiedriskajā centrā un Allažu pagasta pārvaldē darbojās „Izbraukuma veselības istaba – eksprestesti”, kuru laikā bez maksas varēja veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna, asinsspiediena un pulsa oksimetra mērījums, kā arī noteikt ķermeņa masas indeksu.

Hemoglobīna, holesterīna un cukura līmeņa mērījumus asinīs veica 200 cilvēki, iespēju veikt acu spiediena mērījumus izmantoja 130 novadnieku, krūšu pārbaudi – 42, asinsspiedienu mērīja un insulta riska izvērtējumu veica – 150 novadnieki, bet uztura speciālista konsultācijas apmeklēja un ķermeņa masas indeksa noteikšanu veica 40 cilvēki, iespēju veikt HIV, B un C hepatīta testus izmantoja 30 personas, bet iespēju konsultēties ar fizioterapeitu izmantoja 30 interesenti. Kāju vēnu skrīninga procedūru veica 21 cilvēks, ādas dermaskopiju (dzimumzīmju pārbaudi) – 30, D vitamīna mērījumus – 30, elektrokardiogrammu – 43, bet ehokardiogrammu – 33. Savukārt veselības pārbaudes Mobilajā mamogrāfā – 13 cilvēki.

Iniciatīvu organizēt Veselības dienu Siguldas novada pašvaldība sāka 2011. gadā, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību dažādām sabiedrības grupām. Savukārt kopš 2012. gada divas reizes gadā – aprīlī un septembrī – Siguldas novada pašvaldība organizē Veselības un sporta nedēļu, kuras laikā novadnieki bez maksas var piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs un pasākumos, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi