×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-30
Siguldā noskaidroti šī gada Latvijas čempioni taku skriešanā

Nedēļas nogalē Siguldā tika aizvadīts ikgadējais taku skrējiens – Siguldas kalnu maratons, kas vienlaikus bija šī gada Latvijas čempionāts taku skrējienos. Uzvaras taku maratona distancē (70 kilometri) izcīnīja Ainārs Kumpiņš (7:16:02) un Irita Puķīte (9:10:25).

Ainārs Kumpiņš Siguldas kalnos pārliecinoši apliecināja, ka šosezon ir viens no taku skriešanas līderiem Latvijā. Pērn viņš finišēja 5. vietā. Savukārt Irita Puķīte pēc pērnā gada otrās vietas, šogad uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa jau trešo reizi. Viņa uzvarējusi Siguldas kalnu maratonā 2014., 2015. un 2019. gadā.

Pēc skrējēju atzinuma, šogad Siguldas kalnu maratons bija īpaši grūts, salīdzinot ar citiem gadiem. Maratona 70 kilometru distancē bija jāpārvar vairāk nekā 3200 metru kāpuma un krituma.

Vienlaikus ar 70 kilometru kalnu maratonu notika divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 35 un 15 kilometri. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat ir iespaidīga – attiecīgi virs 1700 un 700 augstuma metriem. Kopumā trasē devās aptuveni 300 skrējēji gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

35 kilometru distancē sieviešu konkurencē absolūti labākā bija Ieva Upmace-Grīviņa (4:14:27), bet vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Ģirts Dakša (3:26:40). 15 kilometru distancē dāmu vidū absolūti labākā bija Kristīne Grausa (1:58:28), bet vīriešu grupā uzvaru izcīnīja Dainis Limanāns (1:22:11).

Kopš 2007. gada Siguldas kalnu maratons ir iekļauts pasaules populārākā kalnu maratona – 165 kilometru skrējiena apkārt Monblānam (Ultra Trail du Mont Blanc) – kvalifikācijas skrējienu sarakstā.

„Siguldas kalnu maratona 2019” rezultāti pieejami šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi