×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-08
Kultūras centrā “Siguldas devons” aicina baudīt baleta izrādi “Karmenas svīta”

Piektdien, 11. oktobrī, plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt pasaulslavenajai baletdejotājai Maijai Pļiseckai veltītu baleta izrādi “Karmenas svīta”, kurā uzstāsies Sanktpēterburgas teātru baleta zvaigznes.

Baleta izrādei būs divi cēlieni ar starpbrīdi; ilgums – 2 stundas. Pirmajā cēlienā tiks izdejota vienlēciena izrāde “Karmenas svīta”, savukārt otrajā cēlienā izcilās balerīnas Maijas Pļiseckas klasikas repertuāru izdejos labākie Sanktpēterburgas Marijas un Mihaila teātru dejotāji.

Maija Pļisecka (1925.–2015.) vēl esot dzīva kļuva par leģendu. Ģeniāla balerīna, spoža un apburoša, kura arī šodien dzīvo savu pielūdzēju sirdīs visā pasaulē. Maija bija neatvairāma visās lomās: no Odetas – Odīlijas “Gulbju ezerā” un Kitrijas “Donā Kihotā” līdz Eginai “Spartakā”. Taču par viņas dzīves galveno baletu kļuva “Karmenas svīta”. Loma un tās izpildītāja skatītāju apziņā saauga tik cieši, ka pēc Maijas Pļiseckas dejot “Karmenas svītu” uzņēmās vien retā baletdejotāja. Tikai 2005. gadā, kad Lielajā teātrī tika svinēta Maijas Pļiseckas 80 gadu jubileja, galvenais baletmeistars Aleksejs Ratmanskis ar Maijas atļauju atkal uzveda “Karmenas svītu” Krievijas galvenās skatuves prožektoru gaismā. Šodien uz Mihaila teātra skatuves baleta izrādē mirdz soliste Oksana Bondareva un viņas partneris – nopelniem bagātais Krievijas Marijas teātra mākslinieks Igors Kolbs.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī kultūras centra “​Siguldas devons” kasē. Biļetes cena – no 10 līdz 25 eiro. Izrādi nav ieteicams apmeklēt skatītājiem, kas jaunāki par 10 gadiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi