×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-08
Atklāta ceļojošā izstāde “Satversme skolēnu acīm”

7. oktobrī Siguldas novada bibliotēkā Satversmes tiesas tiesnese Daiga Rezevska atklāja ceļojošo izstādi “Satversme skolēnu acīm”, kura būs skatāma līdz 31. oktobrim.​

Izstādes atklāšanas pasākumā tiesnese sniedza izglītojošu priekšlasījumu par Latvijas Republikas Satversmi un Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtībām, jauniešu vidū ir rosinot diskusiju par valsti, par tiesībām un valsts pamatlikumu. Tiesnese skaidroja, kas ir valsts un tās uzdevums, kāpēc sabiedrībai vajadzīga valsts un tiesības, kā arī sniedza ieskatu par Latvijas tiesību sistēmu, par valsts varas dalīšanu, tiesu varu, tiesneša profesiju, Satversmes tiesu – ko tiesa izvērtē un kad persona var vērsties Satversmes tiesā.

Pasākumā piedalījās Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b un 11.d klašu audzēkņi, kuri aktīvi iesaistījās diskusijā par Satversmi un cilvēka pamattiesībām. Tāpat diskusijā iesaistījās Satversmes tiesas tiesneses kolēģe, konsultante Kristināna Plāte. Pasākuma laikā tiesnese Daiga Rezevska skolēnus aicina būt aktīviem un iesaistīties domrakstu konkursā, kura tēma šogad ir “Kāpēc Latvijai ir svarīgas manas Satversmē ietvertās pamattiesības”.

Jau ziņots, ka izstādē “Satversme skolēnu acīm” aplūkojami 46 koši skolēnu zīmējumi par Satversmē ietverto personas pamattiesību tēmu un 12 radoši domrakstu citāti par Satversmes nākamajiem 100 gadiem. Līdzās izstādei tapis arī izstādes katalogs. Tajā vienkopus apskatāmi ne tikai visi izstādītie zīmējumi, bet arī pilnībā lasāmi skolēnu domraksti, kuru citāti ietverti izstādē. Izstādes pamatā ir skolēnu zīmējumi un domraksti, kas 2018. gada septembrī tika iesūtīti Satversmes tiesas izsludinātajā konkursā par godu Satversmes pieņemšanas 97. gadadienai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi