×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-15
Bērnudārzā “Tornīši” atver jaunu grupiņu 19 bērniem

Bērnudārzā “Tornīši” 15. oktobrī atvērta jauna pilna laika grupiņa “Cīrulīši”, kuru apmeklēs deviņpadsmit 2017. gadā dzimušie mazie novadnieki. Jaunā grupiņa izveidota Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas telpās, Siguldas novada pašvaldībai investējot gandrīz 78 000 eiro. Telpu atjaunošanu par iepirkuma procedūrā paredzētajiem 58 000 eiro veica SIA “AB Vidzemes nami”, savukārt gandrīz 20 000 eiro novirzīti grupas telpu iekārtošanai, kā arī pedagogu un auklīšu atalgojumam.

Bērnudārzs “Tornīši” darbu sācis 2017. gada rudenī, un šobrīd bērnudārzā 204 bērni apmeklē astoņas pilna laika grupiņas un divas nepilna laika grupiņas.

Pieaugot mazo siguldiešu skaitam, Siguldas novada pašvaldība arvien meklē jaunas iespējas, lai pēc iespējas vairāk mazo siguldiešu tiktu nodrošināti ar vietām bērnudārzos. Kopumā septiņu gadu laikā pašvaldība, atverot jaunas grupiņas, radījusi papildu vietas vairāk nekā 445 bērniem. Šajā mācību gadā pašvaldības bērnudārzus apmeklē aptuveni 1100 bērnu, bet privāto pirmsskolas izglītības iestāžu un aukļu pakalpojumus izmanto vairāk nekā 200 mazo novadnieku.

Atgādinām, ka Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem no bērna pusotra gada līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, vai, ja bērns apgūst obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei. Tāpat Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums auklītes pakalpojuma apmaksai.

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa jau kopš augusta darbojas reorganizētājās bibliotēkas telpās – bijušajā izstāžu telpā un interneta lasītavā. Bērnu literatūras nodaļas kopējais grāmatu skaits pārsniedz 3800 vienības, bet kopējais reģistrēto lasītāju skaits ir 777, no kuriem bibliotēku ik dienu kopā ar saviem vecākiem apmeklē vidēji 40 mazie siguldieši. Atgādinām, ka Siguldas novada bibliotēka mācību gada laikā līdz 31. maijam ir atvērta: pirmdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, otrdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00, sestdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Mēneša pirmā trešdiena – spodrības diena – apmeklētājiem slēgta.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi