×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-15
Turpinās Peldu ielas avārijas seku likvidēšana; valsts piešķīrusi pieprasīto līdzfinansējumu

Siguldas novada pašvaldība saņēmusi pieprasīto līdzfinansējumu 210 000 eiro apmērā no valsts budžeta neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar avārijas seku likvidēšanu Peldu ielā un novērstu starptautiski nozīmīga pasākuma norises apdraudējumu bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

Siguldas novada pašvaldības būvinženieri informē, ka pirmais darbu etaps ir noslēdzies – veikta krasta nostiprināšana un patlaban turpinās ceļa izbūves darbi, kurus iepirkumu procedūras rezultātā veic būvuzņēmējs SIA “Strauteks”, norokot nestspēju zaudējušā ceļa klātni un ieklājot ģeorežģi 50 centimetru biezumā, kā arī izbūvējot šķembu drenējošu pamatni, uz kuras tālāk izbūvēt ielas konstrukciju. Šobrīd norit drenējošā jeb salizturīgā slāņa izbūve divās kārtās, pēc tam tiks būvēts šķembu slānis, uz kura tiks uzklāts asfaltbetona segums. Kopējo darbu izmaksas sastāda vairāk nekā 564 tūkstoši eiro.

Darbu veikšanas apstākļi ir apgrūtinoši, jo smagā transporta piekļuve objektam ir apgrūtināta un mainīgie laikapstākļi palēnina darba gaitu, tomēr būvuzņēmējs apliecina, ka tiek mērķtiecīgi strādāts, lai vēl šajā būvniecības sezonā tiktu pabeigts šis projekts un atjaunota transporta satiksme. Nelabvēlīgu apstākļu gadījumā 200 metru garajam Peldu ielas posmam, kurā notiek avārijas seku likvidēšanas darbi, tiks uzklāts ceļa segums, bet labiekārtošanas darbi turpināsies nākamajā sezonā.

Turpmāk Peldu ielā varēs pārvietoties ar ātrumu 30 kilometri stundā. Ielas platums saglabāsies līdzšinējais – 5 metri, bet tiks paplašinātas ceļa nomales gājēju un velosipēdu drošākai kustībai.

Jau ziņots, ka augusta vidū Siguldas novada pašvaldības speciālisti Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajā Peldu ielā vairākus metrus no krasta pamanīja vietu Gaujā, kurā novērota saduļķota ūdens veidošanās, un konstatēja būtiskas plaisas ielas virskārtā. Uz brauktuves tika novērota garenplaisu tīkla paplašināšanās un atdalījušos plakņu iesēdumu padziļināšanās. Atbilstoši ģeoradara mērījumiem, ceļa uzbēruma malas sēšanās bija vērojama vismaz 80 metru garā ielas posmā un pastāvēja iespēja, ka esošie procesi var izraisīt visas nogāzes nekontrolētu noslīdējumu, izraisot vēl lielākus postījumus minētajā teritorijā. Tā rezultātā Peldu ielā tika slēgta gājēju un transporta kustība, un piesaistīti ģeologi un citi speciālisti bīstamās situācijas izpētei.

Peldu ielas avārijas situācijas posma inženierģeoloģijas izpēti, projektēšanu un dokumentācijas izstrādi veica AS „Ceļu projekts”.

Ņemot vērā, ka Gaujas senielejā pietiekami bieži notiek izskalojumi vai noslīdējumi, Peldu ielas posms turpmāk būs jāuzrauga pastiprināti, īpaši pavasaros palu laikā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi