×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-17
Aicina izteikt viedokli par lašveidīgo zivju licencētās makšķerēšanas ieceri Gaujā

Vairāk nekā 10 Gaujas upes baseina pašvaldības ir apvienojušās “Gaujas ilgstpējīgas attīstības biedrībā” ar mērķi uzlabot Gaujas un tā baseina upju zivju resursu apsaimniekošanu, tai skaitā sekmēt ar makšķerēšanu saistīta tūrisma attīstību un ieviest lašveidīgo zivju licencēto makšķerēšanu Gaujas upē (sākot no autoceļa A1 tilta pār Gauju Ādažu novadā augšup pret straumi līdz Abula upes ietekai Gaujā Beverīnas novadā). Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par ieceri ieviest lašveidīgo zivju licencētu makšķerēšanu Gaujā arī Siguldas novada teritorijā, aicinām līdz 31. oktobrim aizpildīt aptauju šeit.

Šobrīd saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem Gaujā noķertos lašus un taimiņus nav atļauts paturēt lomā. Līdz ar licencētās makšķerēšanas ieviešanu jebkurš makšķernieks laika periodā no 1. janvāra līdz 30. aprīlim, iegādājoties vienu “Dienas licenci”, lomā drīkstētu paturēt vienu mākslīgi ataudzētu (ar nogrieztu taukspuru) lasi vai vienu mākslīgi ataudzētu taimiņu. Savukārt noķertās dabiskā veidā radušās lašveidīgās zivis (laši un taimiņi ar nenogrieztu taukspuru) būtu saudzīgi jāatlaiž. Līdz ar lašveidīgo zivju licencētās makšķerēšanas ieviešanu, pārējo zivju makšķerēšanas noteikumi Gaujas upē nemainītos.

Vienas “Dienas licences” iegādes cena paredzēta 10 eiro apmērā. Pārdodamo licenču skaits dienā un sezonā būtu limitēts atbilstoši zinātnieku rekomendācijām. Pārdoto licenču rezultātā iegūtos līdzekļus paredzēts izmantot zivju krājumu pavairošanai (tai skaitā nārsta vietu atjaunošanai un nārsta vietu kvalitātes uzlabošanai), vides un zivju aizsardzības un licencētās makšķerēšanas organizēšanas un kontroles nodrošināšanai, upes krastu sakopšanai, makšķerēšanas tūrisma infrastruktūras attīstībai, kā arī Zivju fonda ienākumu papildināšanai. Būtisks licencētās makšķerēšanas ieviešanas ieguvums būtu nelegālo makšķernieku darbības reāla ierobežošana, īstenojot licencētās makšķerēšanas kontroli.

Licencētā makšķerēšana ar iespēju lomā paturēt lašveidīgās zivis jau vairāk nekā 10 gadus veiksmīgi darbojas Salacas upē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi