×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-24
Sestdien, 26. oktobrī, Siguldā notiks krāšņais “Gaujas pārgājiens”

Zelta rudens izskaņā sestdien, 26. oktobrī, Siguldā pirmo reizi norisināsies “Gaujas pārgājiens”, kurā 4500 dabas aktīvistu no Lietuvas un arī Latvijas iepazīs Gaujas Nacionālo parku, tostarp Kraukļu aizu, Paradīzes kalnu un Kājnieku tiltu pār Gauju, izstaigājot kādu no trim distancēm – 12, 20 vai 30 kilometru garumā. Organizatori informē, ka sestdien pilsētas stāvlaukumos un ielu malās atbilstoši satiksmes noteikumiem un atsevišķās vietās papildus tiks novietotas pārgājienu dalībnieku automašīnas, tādēļ iedzīvotājus aicina būt iecietīgiem.

“Gaujas pārgājiens” sāksies un noslēgsies Svētku laukumā. Dalībnieki uz starta/finiša zonu aicināti ierasties laikā no plkst. 8.00 līdz 13.00, kur reģistrācijas teltī nepieciešams saņemt kontroles aproci, pārgājiena dalībnieka pasi ar karti un citu būtisku informāciju. Uzsākot pārgājienu, ik pēc 5–6 kilometriem tiks ierīkotas atpūtas un palīdzības pieturvietas, kurās būs iespējams uzpildīt ūdens rezerves, uzņemt spēkus ar kādu našķi un nepieciešamības gadījumā saņemt arī medicīnisko palīdzību. Pārgājiena dalībniekus, kuri kāda iemesla dēļ neturpinās ceļu, organizatori no šiem punktiem nogādās uz finiša vietu. Tāpat arī pārgājiena dalībnieku četrkājainie draugi ir mīļi gaidīti doties pārgājienā. Pārgājienam noslēdzoties, ikvienam tiks piešķirtas medaļas, ja veiksmīgi būs izstaigāts izvēlētais maršruts.

Vērienīgais pārgājiens, pulcējot vairākus tūkstošus lietuviešu, Siguldā norisinās pirmo reizi, sniedzot iespēju kaimiņvalstu tūristiem ne tikai izbaudīt rudenīgo meža gaisu, bet arī aplūkot populārākos tūrisma apskates objektus, tai skaitā lielāko alu Baltijas valstīs – Gūtmaņalu. Jāatzīmē, ka tūrisma attīstība ir viens no Siguldas novada pašvaldības attīstības prioritārajiem virzieniem, un tieši Gaujas senielejas un tās apkārtnes unikālās dabas vērtības ir novada būtiskākais resurss. Centrālās statistikas apkopotos datus par tūrisma nozares izaugsmi novadā šā gada pirmajā pusgadā var aplūkot šeit.

Papildu informācija par pārgājienu pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi