×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-10-29
Biedrība “Providus” atzinīgi novērtējusi Siguldas novada pašvaldības komunikāciju ar iedzīvotājiem

Lai apzinātu biežāk izmantotos iedzīvotāju iesaistes veidus Latvijas pašvaldībās un veicinātu labo piemēru popularitāti Latvijā, biedrība “Providus” ir izstrādājusi pārskatu par iedzīvotāju iesaistes piemēriem Latvijas pašvaldībās, kurās Siguldas novada pašvaldība ar trim iniciatīvām atzīta par veiksmīgu piemēru komunikācijā ar sabiedrību.

Pārskatā kā labais piemērs minēta iedzīvotāju iesaiste Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma izstrādē. Divu gadu laikā novadnieki tika aicināti piedalīties apspriedēs, iesakot labākos risinājumus tematiskā plānojuma izstrādātājiem un kopīgi veidojot kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu. Izstrādes laikā norisinājās 25 tikšanās ar iedzīvotājiem, ko apmeklēja sākot no 15 iedzīvotājiem šaurāku tēmu apspriešanā līdz 50 un vairāk iedzīvotājiem plašāku tēmu apspriešanai. Līdztekus klātienes tikšanās reizēm saziņa notika, izmantojot Siguldas novada mobilo lietotni, kā arī tematiskā plānojuma izstrādei atsevišķi izveidotajā Facebook lapā “Siguldieši plāno”.

Tāpat pārskatā kā radoša iedzīvotāju iesaiste plānošanas procesā akcentēts pārgājiens pa plānoto gājēju taku Gaujas Nacionālā parka augšējā nogāzē, kas nākotnē varētu savienot Kaķīškalnu ar pilsētas centru (Lakstīgalu gravu, Svētku laukumu), Siguldas pils kvartālu un Gleznotājkalnu. Pārgājiens norisinājās augustā, un tajā piedalījās Siguldas novada iedzīvotāji, Siguldas novada pašvaldības pārstāvji, uzņēmēji, kā arī eksperti un Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, lai kopīgi aplūkotu nozīmīgākos gājēju takas ieguvumus – potenciālās skatu vietas.

Biedrības “Providus” pārskatā izcelta arī Siguldas mobilā lietotne, kurā iedzīvotājiem iespējams ziņot par nepieciešamajiem uzlabojumiem Siguldas novadā. Lietotne izstrādāta 2017. gadā, un tā lejupielādēta jau vairāk nekā 6000 reizes, kļūstot par efektīvu komunikācijas platformu pašvaldībai, iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Divu gadu laikā pašvaldība ir saņēmusi jau vairāk nekā 420 ierosinājumus. Visbiežāk ierosinājumi iesniegti par novada ceļu un ielu infrastruktūru, nesakoptiem īpašumiem novadā, kā arī infrastruktūras bojājumiem Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Ikvienam lietotnes izmantotājam arī redzami citu iedzīvotāju ierosinājumi, kā arī pašvaldības sniegtā atbilde un norāde, kad un kā ierosinājums atrisināts.

Lietotnē ik dienu ir iespējams lasīt pašvaldības jaunumus un iegūt informāciju par aktuālākajiem piedāvājumiem Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, kā arī tūrisma informāciju par pieejamiem atpūtas vai pastaigu maršrutiem Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi