×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-04
Aicina saņemt lentītes valsts karoga krāsās un piedalīties valsts svētku pasākumos

Tradicionāli īsi pirms patriotiskās nedēļas, kad Siguldas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, tiek atzīmēta Lāčplēša diena un valsts svētki, Siguldas novada pašvaldība aicina piespraust pie apģērba lentīti Latvijas valsts karoga krāsās. Lentītes līdz 18. novembrim bez maksas varēs saņemt pašvaldības klientu apkalpošanas centros un kultūras iestādēs.

Jau šajā nedēļā, no 8. novembra, sāksies pasākumo valsts svētku noskaņās. Kinoteātrī “Kino Lora” būs skatāma vēsturiska kara drāma “Dvēseļu putenis”. Scenārija pamatā ir strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīvi, un filma stāsta par sešpadsmitgadīgo Artūru, kurš dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama.

11. novembrī, Lāčplēša dienā, atceres pasākumi Siguldas novadā tiks aizsākti Allažos, kad plkst. 16.00 notiks lāpu gājiens un svētbrīdis ar ugunskuru stāvlaukumā pie Allažu pagasta pārvaldes.

Godinot brīvības cīnītāju piemiņu, uzvelkot rakstainus cimdus, novadnieki tiek aicināti no plkst. 17.30 pulcēties Svētku laukumā, lai plkst. 18.00 dotos vienotā lāpu gājienā uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”, kur plkst. 18.30 notiks monumentālā Latvijas karoga svinīgā nomaiņas ceremonija. Pie bobsleja un kamaniņu trases varēs vērot īpašu māksliniecisko veltījumu Lāčplēša dienai.

15. novembrī plkst. 14.00 Turaidas muzejrezervātā notiks saruna ar režisoru Jāni Streiču par latvieša vērtību sistēmu 19. gadsimtā un mūsdienās. Būs iespēja apmeklēt ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un noskatīties filmu “Rūdolfa mantojums”.

15. novembrī plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar krāšņu koncertu “Rīta un vakara dziesmas” atzīmēsim Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienu. Goda dienā tiks pasniegti apbalvojumi “Siguldas novada Gada novadnieks” un “Siguldas novada Goda novadnieks”, izrādot cieņu mūsu novada izcilībām, dzīvesveida vērtībām un aizrautīgajam garam. Koncertā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris novadnieka Mārtiņa Klišāna vadībā un komponists Raimonds Tiguls, kuri pirmatskaņojumā izpildīs jaundarbu “Rīta un vakara dziesmas”. Ieeja – bez maksas.

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja apmeklēt Goda dienas svinības, tiks nodrošināts transports no Allažmuižas, Allažiem, Mores, Jūdažiem un Siguldas pagasta, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties pa tālruni vai personīgi:

  • Allažu pagasta pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970260;
  • Mores pagasta pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 64147240;
  • Jūdažu sabiedriskajā centrā, zvanot uz tālruņa numuru 67957025;
  • Siguldas pagasta kultūras namā, zvanot uz tālruņa numuru 67304026.

 

16. novembrī plkst. 18.00 Mores pagasta Tautas namā amatiermākslas kolektīvi piedalīsies Latvijas 101. gadadienai veltītajā koncertā “Latvijas likteņdziesma”. Ieeja – bez maksas.
Savukārt plkst. 22.00 Siguldas pagasta Kultūras namā novadnieki aicināti uz svētku balli kopā ar grupu “Kompromiss”. Pasākumu vadīs Juris Mūrmanis; pasākums pie galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu. Galdiņus var rezervēt līdz 14. novembrim biļešu kasē Pils ielā 10. Biļetes cena – 10 eiro,  ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 8 eiro.

17. novembrī plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies Lego diena Siguldā “Izzini Latviju!”, kurā bērniem kopā ar savu ģimeni būs iespēja izveidot Lielvārdes jostas motīvu no Lego klucīšiem, kā arī piedalīties Lego robotikas darbnīcās. Ieeja – bez maksas.

17. novembrī plkst. 21.00 Allažu pagasta Tautas namā visi aicināti uz atpūtas vakaru “Lai dvēsele līksmo” kopā ar grupu “Vēja radītie”. Pasākuma laikā notiks radošas aktivitātes kopā ar pasākuma vadītāju Nauri Seisumu. Galdiņu var rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 28309186. Biļetes cena – 8 eiro,  ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 7 eiro.

18. novembrī plkst. 11.00 pie Siguldas Sporta centra par godu Latvijas valsts proklamēšanas 101. gadadienai ikviens aicināts piedalīties aizraujošā aptuveni 10 kilometrus garā skrējienā, kura maršruts Siguldas ielās un Gaujas senielejā simboliski iezīmēs Latvijas valsts kontūru. Lai piedalītos skrējienā nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Dalībnieki aicināti ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Skrējēju ērtībām būs pieejamas Siguldas Sporta centra ģērbtuves, bet finišā dalībniekus cienās ar siltu tēju. Dalība – bez maksas.

Aicinām iedzīvotājus piedalīties valsts svētku svinīgajos pasākumos un svinēt Latvijas dzimšanas dienu kopā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi