×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-05
Līdz 8. novembrim aicina izteikt ierosinājumus Teritorijas plānojuma grozījumu projektam

Noslēgumam tuvojas plānošanas dokumenta “Siguldas novada Teritorijas plānojums 2012.–2024. gadam” grozījumu izstrāde, lai aktualizētu teritorijas apdzīvoto vietu robežas un plānojums atbilstu normatīvajiem aktiem, kuri plānojuma darbības laikā ir mainījušies. Lai Siguldas novada teritorijas apbūvi varētu efektīvāk izmantot, nepieciešams kopumā ņemt vērā jau izbūvētās inženierkomunikācijas. Teritorijas plānojuma grozījumi paredz precizēt apdzīvoto teritoriju robežas. Izmaiņas skars arī meža zemju īpašniekus, jo spēkā esošie normatīvie akti ļauj meža zemes izmantot vairākām apbūves formām.

Teritorija ap Saltavota ielu tiek plānota kā apdzīvota vieta, kurai nepieciešams nosaukums. Aicinām iedzīvotājus ieteikt šai vietai atbilstošāko nosaukumu, kas būtu labskanīgs un tikai konkrētajai apdzīvotajai vietai raksturīgs.

Izstrādājot Teritorijas plānojuma grozījumus, ņemti vērā līdz šim saņemtie konstruktīvie un normatīviem aktiem atbilstošie iedzīvotāju ieteikumi. Tāpēc pašvaldība aicina iedzīvotājus izskatīt pievienoto plānošanas dokumenta “Siguldas novada Teritorijas plānojums 2012.–2024. gadam” grozījumu projektu, un izteikt pamatotus priekšlikumus, kurus ņemt vērā līdz plānojuma grozījumu publiskās apspriešanas uzsākšanai. Ierosinājumus aicinām sūtīt līdz 8. novembrim pašvaldības pilsētvides plānotājai uz e-pasta adresi zane.gatere@sigulda.lv vai Teritorijas plānojuma izstrādātājiem uz e-pasta adresi laine@rp.lv.

Jau ziņots, ka 2017. gadā pašvaldība uzsāka plānošanas dokumenta “Siguldas novada Teritorijas plānojums 2012.–2024. gadam” grozījumu izstrādi. Plānojuma grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu administratīvās teritorijas pēc iespējas lietderīgāku izmantošanu un lai tas atbilstu spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kuri laika gaitā mainījušies. Lai joprojām novada attīstībā saglabātu tikai Siguldas novadam raksturīgo identitāti, paralēli Teritorijas plānojuma grozījumiem tika izstrādāts tematiskais plānojums, kurā ieteiktas konkrētas vadlīnijas, kas jāņem vērā Teritorijas plānojumā. Kaut arī tematiskais plānojums ir vadlīniju apkopojums ļoti ilglaicīgam turpmākās attīstības periodam, šajā saistošo noteikumu projektā ir salāgotas prasības, kuras nepieciešamas Siguldas identitātes saglabāšanai, ar nepieciešamību intensificēt teritorijas izmantošanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi