×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-07
Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ daudzviet grants ceļi ir neapmierinošā stāvoklī
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka vietām Vidzemē, Ziemeļkurzemē un Latgales ziemeļos novembra pirmajās dienās jau nolijusi visa mēneša norma. Spēkā ir arī brīdinājums par palieņu un zemāko vietu applūšanu. Līdzīgi kā citviet Latvijā, arī Siguldas novadā ilgstošā lietus dēļ daudzviet pārvietošanās pa grantētajiem ceļiem ir apgrūtināta – grants ceļu segums ir pārmitrināts, zaudējis nestspēju un tajos intensīvāk veidojas bedres.
 
Siguldas novada pašvaldības būvinženieri informē, ka laikā, kad ceļa virsma ir pārmitrināta, grantēto ielu virskārtas planēšana nav iespējama. Ir nepieciešams ilgstošāks sausuma periods, lai grantēto ielu un ceļu planēšana varētu notikt kvalitatīvi, tāpēc grantēto ielu un ceļu greiderēšana tiks uzsākta brīdī, kad ceļa virskārtas mitrums samazināsies līdz pieļaujamajai normai.
 
Atgādinām, ka, uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta ceļa un to greiderējot, intensīvās līšanas dēļ atkal var izveidoties bedres un izskalojumi, tādā veidā situāciju var tikai pasliktināt vai pat pilnīgi sabojāt ceļu. Aicinām iedzīvotājus ievērot piesardzību un izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim piemērotu braukšanas ātrumu.
 
Ilgstošās lietavas ietekmējušas arī ūdens līmeni Latvijas upēs, tostarp arī Gaujā, kur augstākais ūdens līmenis gaidāms šīs nedēļas otrajā pusē vai nākamās nedēļas sākumā. Savukārt tas rada pateicīgāku situāciju lašu nārstam, jo, ceļoties ūdens līmenim, zivis ir grūtāk saskatīt un lasim ir vieglāk un drošāk nārstot. Jau ziņots, ka līdz 31. decembrim ir lašveidīgo zivju ieguves lieguma periods.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi