×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-11
Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājusies metodiska konference pedagogiem
Pulcējoties 236 dažādu mācību priekšmetu skolotājiem, Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājusies metodiskā konference “Vērtēšana mācīšanās atbalstam”. Laikā, kad skola un skolotāji atrodas pārmaiņu procesā un tiek diskutēts par izglītības reformu un vērtēšanas lomu, skolēni un skolotāji tika aicināti domāt un analizēt, kas ir vērtēšanas mērķis, kādi ir vērtēšanas veidi, kāds ir vērtēšanas rezultāts un kādus paņēmienus skolotājiem izmantot efektīvākai sadarbībai ar skolēnu, lai vērtēšanas process būtu jēgpilns un attīstību veicinošs.
 
Konferences sākumā dalībniekus sveica Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns, aicinot katru konferences dalībnieku pārdomāt, kāds ir šīs satikšanās sasniedzamais rezultāts, kas ir tā doma un ideja, ar kādu pedagogi dosies mājup no konferences, ieviešot to savā ikdienas darbā. Savukārt Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa konferences dalībniekus rosināja domāt par vērtēšanu plašākā nozīmē un ilgtermiņā, kā arī par prasmi vērtēt un tikt vērtētam, uzsverot vērtēšanu kā dzīves elementu un ikdienas darba sastāvdaļu ik dienu. 
 
Par formatīvās vērtēšanas lomu, īstenojot mācīšanos iedziļinoties, stāstīja un diskusiju rosināja Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra eksperte Ilze Gaile. Savukārt par veiksmīgas sadarbības modeļiem ar skolēniem un viņu vecākiem pārmaiņu laikā pieredzē dalījās psiholoģe Iveta Aunīte, uzsverot skolotāja zināšanu un iekšējā spēka nozīmīgumu profesionālā sadarbībā. 
 
Konferences dalībnieki piedalījās dažādās darbnīcās, ko vadīja dažādu jomu profesionāļi, daloties savā pieredzē strādājot skolā. Vairākās radošajās nodarbībās tika runāts par vērtēšanas lomu un nozīmīgumu dažādos mācību priekšmetos, piemēram, sportā, vēsturē, literatūrā un matemātikā. Banku augstskolas lektore Kristīne Zaksa piedāvāja paraudzīties uz katra cilvēka individualitāti nodarbībā “Personību dažādība kā resurss labākam rezultātam”. Erasmus+ projekta “Efektīva tehnoloģiju izmantošana mācību procesa uzlabošanai” dalībniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Laila Zinberga radošajā darbnīcā “Kā saprast, ka esmu labs skolotājs? Edurio platformas izmantošana skolotāja pašvērtēšanā” kopā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas skolotāju Jāni Bukinu dalījās savā pieredzē un zināšanās, akcentējot projektā gūtās zināšanas un prasmes. Bieži vien skolotāja izaicinājums ir novērtēt radošos darbus, lai piedāvātu skolotājiem vērtēšanas kritērijus un veidus, kā plānot un organizēt jēgpilnus radošos darbus. Siguldas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Līga Sausiņa dalījās pieredzē darbnīcā “Radošo darbu veidošana un vērtēšana”. Par mācīšanās pieejas maiņu sākumskolā atbilstoši mūsdienu prasībām, mācību stundu likumiem veiksmīgai sadarbībai savā nodarbībā stāstīja Laurenču sākumskolas skolotāja, “Skola 2030” eksperte Valentīna Voiciša. 
 
Dalībnieki konferenci vērtē atzinīgi, akcentējot, ka radošajās darbnīcās gūtās atziņas ieviesīs ikdienas darbā mācību stundās.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi