×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-12
Noslēgušies asfalta seguma atjaunošanas darbi; pašvaldība investējusi 5 miljonus eiro

Līdz ar remontdarbiem Parka un Oskara Kalpaka ielā noslēgusies šī gada ielu un ceļu būvniecības sezona, kopumā pašvaldībai investējot piecus miljonus eiro. Parka un Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa līdz Parka ielai veikti remontdarbi, ieklājot asfaltseguma apakškārtu. Šobrīd norit labiekārtošanas darbi, kuru laikā tiek atjaunotas nomales un bortakmeņi, savukārt asfaltseguma virskārtu un iebrauktuves plānots pabeigt nākamās būvniecības sezonas sākumā. Šo ielu asfalta seguma virskārtas atjaunošanai Siguldas novada pašvaldība izlietojusi vairāk nekā 160 tūkstošus eiro.

Šosezon asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbi veikti arī Institūta, Mores, Allažu, Stacijas ielā, kā arī Pulkveža Brieža ielā no Pūpolu līdz Gāles ielai, Rūdolfa Blaumaņa ielā un Strēlnieku ielas posmā no Vainagu līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai. Kopumā Siguldas novada pašvaldība asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbiem šogad izlietojusi vairāk nekā miljonu eiro.

Lai uzlabotu gājēju drošību Blaumaņa ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz valsts galvenajam autoceļam A2, pašvaldība ir uzsākusi gājēju ietves projektēšanu. Patlaban norisinās tehniskā projekta izstrāde, kam sekos būvniecības iepirkuma procedūra.
Ekspluatācijā nodotas arī Doņu un Meldru ielas, kas izbūvētas pēc Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijām ar bruģa segumu ielas virskārtā, kopumā investējot vairāk nekā miljonu eiro. Tāpat šajā gadā noslēdzās pērn uzsāktie būvdarbi posmā no valsts reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) līdz Pelītēm Siguldas pagastā, kur šā gada vasarā noslēdzās ceļa izbūve 1,2 kilometru garumā. Kopējās projekta izmaksas ir vairāk nekā 1,5 miljoni eiro.

Autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma pārbūves otrā kārta

Krustojuma pārbūvē, iekļaujot ceļa posmu no Saules ielas līdz Ventas ielai, prioritāri tika risināta izbraukšana uz valsts galvenā autoceļa A2, izbūvējot papildu izbraukšanas joslu. Būvdarbu posmā izbūvēta arī gājēju un velobraucēju infrastruktūra. Papildus šajā posmā tika izbūvēts ielas apgaismojums, kā arī nepieciešamie centralizētās sadzīves kanalizācijas, ūdens un lietus ūdens kanalizācijas tīkli. Tāpat krustojums tika aprīkots ar jauniem luksoforiem, kuru mūsdienīgā funkcionalitāte ļaus regulēt satiksmes plūsmu atkarībā no automašīnu kustības intensitātes visos virzienos. Patlaban turpinās krustojuma labiekārtošanas darbi. Kopumā autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma pārbūves otrās kārtas labiekārtošanas darbos pašvaldība investējusi vairāk nekā 530 tūkstošus eiro.

Avārijas seku likvidēšanas darbi Peldu ielā

Oktobrī Siguldas novada pašvaldība saņēma pieprasīto līdzfinansējumu – 210 tūkstošus eiro – no valsts budžeta neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar avārijas seku likvidēšanu Peldu ielā. Ielas bīstamajā posmā uzklāta asfaltbetona apakškārta, uzstādītas norobežojošās aizsargbarjeras un turpinās būvdarbi. Ielas asfaltseguma virskārta tiks ieklāta nākamā gada pavasarī, kad noslēgsies arī labiekārtošanas darbi. Būvdarbu izmaksas ir turpat 683 tūkstoši eiro.

Peldu ielā atjaunota satiksme, un plānotais ātruma ierobežojums, līdz būvdarbi pilnībā noslēgsies, būs 10 kilometri stundā. Ielas platums saglabāts līdzšinējais – 5 metri, bet paplašinātas ceļa nomales drošākai gājēju un velosipēdistu kustībai. Ņemot vērā to, ka Gaujas senielejā samērā bieži notiek izskalojumi vai noslīdējumi, Peldu ielas posms turpmāk tiks uzraudzīts pastiprināti, it īpaši pavasara palu laikā.

Ielu un ceļu uzturēšanā šogad izlietoti vairāk nekā 200 tūkstoši eiro

Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai šogad veikti asfalta bedrīšu remonta darbi dažādās tehnoloģijās, izlietojot vairāk nekā 200 tūkstošus eiro. Veikta vairāku grantēto ceļu sakārtošana, seguma atjaunošana un apauguma noņemšana. Regulāri veikti grantēto ielu un ceļu seguma greiderēšanas un profilēšanas darbi 2200 kilometru kopgarumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi