×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-14
Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs Dainis Kalns saņem Kultūras ministrijas Atzinības rakstu

Šodien, 14. novembrī, Latvijas Nacionālās operas un baleta Beletāžas zālē kultūras ministrs Nauris Puntulis pasniedza Kultūras ministrijas Atzinības rakstu kultūras nozares izcilniekiem, godinot viņu radošo ieguldījumu. Atzinības rakstu saņēma arī Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku dibinātājs un rīkotājs Dainis Kalns par ievērojamu un ilggadēju ieguldījumu Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku izveidošanā un rīkošanā, kā arī nozīmīgu devumu Latvijas kultūrtelpas stiprināšanā un attīstībā.

Daini Kalnu Kultūras ministrijas apbalvojumam izvirzīja Siguldas novada pašvaldība, novērtējot Opermūzikas svētku organizatora nesavtīgo ieguldījumu teju 30 gadu garumā, kā arī godinot viņu 75 gadu jubilejā.

Siguldas pilsdrupu estrāde kļuvusi par greznu ietvaru Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kas nākamajā gadā norisināsies no 31. jūlija līdz 2. augustam. Svētku mīļotājiem Siguldas pilsdrupu estrādē būs iespēja baudīt izcilā itāļu komponista Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” brīvdabas iestudējumu. Biļešu tirdzniecība uz XXVIII Siguldas Opermūzikas svētku koncertiem tiks uzsākta no 15. novembra visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku pirmsākumi meklējami 1993. gadā, kad to pastāvīgais organizators – operas mūzikas mīļotājs, ārsts Dainis Kalns – pirmo reizi uz Siguldu uzaicināja Latvijas māksliniekus – Inesi Galanti, Ingu Pētersonu, Egilu Siliņu. Turpmākajos gados opermūzikas svētku popularitāte augusi, un šobrīd Siguldas Opermūzikas svētku skatītāju skaits ir mērojams tūkstošos. Šogad Siguldas pilsdrupu estrādē norisinājās jau XXVII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, pulcējot vairāk nekā sešus tūkstošus apmeklētāju un piedāvājot krāšņu svētku koncertu programmu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi