×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-20
Siguldas tūrisma rādītāji turpina iezīmēt pozitīvu izaugsmi

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2019. gada pirmajos deviņos mēnešos Siguldas naktsmītnēs apkalpoti par 13,82% vairāk viesu nekā 2018. gada attiecīgajā periodā. Siguldas tūrisma nozares rādītāji joprojām iezīmē pozitīvu nozares izaugsmi. Statistikas dati liecina, ka palielinājies gan naktsmītnēs apkalpoto viesu skaits, gan arī viesu pavadīto nakšu skaits.

2019. gada trešajā ceturksnī apkalpoti par 20% vairāk viesu nekā pērn šajā pašā periodā, turklāt pirmajos deviņos mēnešos kopumā apkalpoti par 13,82% tūristu vairāk nekā pērn. Savukārt, salīdzinot iepriekšējā gada attiecīgo periodu, viesu pavadīto nakšu skaits ir pieaudzis par 7,53%.

Periodā no 2019. gada janvāra līdz septembrim Siguldas novada naktsmītņu viesu vidējais uzturēšanās laiks bijis 1,37 naktis. 62% no viesiem, kas izmantojuši Siguldas novada naktsmītnes, bijuši ārvalstu nakšņotāji. 2019. gada trešajā ceturksnī visvairāk tūristu ieradušies no Vācijas, Igaunijas, Krievijas, Dienvidkorejas un Lietuvas.

Apskatot tūrisma nozari visā Latvijā, visvairāk ārvalstu viesu uzņemti Rīgā – 66,7%, Jūrmalā – 11,2%, Siguldas novadā – 2,7%, Liepājā – 2,5%, Ventspilī – 2,4%, Salacgrīvas novadā – 1,1% un Daugavpilī – 1 %.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi