×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-20
Notiks novadniekam Aivaram Janelsītim veltīti atceres pasākumi

22. novembrī Siguldas gaisa trošu idejas autoram un realizētājam Aivaram Janelsītim (1929–2018) apritētu 90 gadu jubileja. Godinot novadnieku, sabiedriskā darba aktīvistu, novadpētnieku apaļajā jubilejā, plkst. 14.00 notiks piemiņas brīdis pie A. Janelsīša kapavietas Siguldas pilsētas kapsētā, savukārt plkst. 16.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies atmiņu pasākums “Ar Siguldu sirdī – Aivaram Janelsītim 90”.

Atmiņu pasākumā ikvienam klātesošajam būs iespēja ielūkoties A. Janelsītim veltītā novadpētniecības izstādē “Ar Siguldu sirdī”, kā arī noskatīties vairākus videomateriālus par novadnieku un viņa dzīves laikā paveiktajiem darbiem. Pasākumā ar priekšnesumiem uzstāsies vokālais ansamblis “Melodija” un vīru vokālais ansamblis “Saltavots”.

Aivars Janelsītis dzimis 1929. gada 22. novembrī Cēsīs. Vairākkārt bijis ievēlēts Siguldas pilsētas deputātu padomē, bet 1990. gadā ievēlēts par pilsētas padomes priekšsēdētāja vietnieku. Pēc viņa ierosmes uzsākti lieli Siguldas labiekārtošanas darbi – ielu, ietvju un skvēru izbūve, tajā skaitā Gūtmaņa alas apkārtnes sakārtošana un dīķu kaskādes izveidošana.

A. Janelsīša nozīmīgākais veikums ir ideja un idejas realizēšana šobrīd senākajam trošu piekarceļam Baltijā pār Gaujas senieleju, radot iespēju maršrutā Sigulda–Krimulda–Sigulda baudīt gleznainu braucienu ar Siguldas vagoniņu. Gaisa trošu ceļš atklāts 1969. gada 3. janvārī, un šogad svin darbības 50 gadu jubileju. Tāpat A. Janelsītis daudz laika ziedojis sabiedriskam darbam, cieši saistīts ar kultūras, izglītības un sporta dzīvi, ilgus gadus bija Siguldas slaloma trases sporta sacensību komentētājs, liels teātra cienītājs un pats aktīvs aktieris un konferansjē kā Siguldas, tā Republikas organizētajos pasākumos, kā žurnālists aktīvi darbojies mēnešrakstā “Siguldas Avīze”. 2012. gadā A. Janelsītis saņēma Siguldas novada Domes augstāko apbalvojumu “Siguldas novada Goda novadnieks” par mūža ieguldījumu Siguldas novada attīstībā. 

Siguldas novada bibliotēkas kolektīvs uz pasākumu īpaši aicina Aivara Janelsīša laikabiedrus, kā arī citus interesentus, kas vēlas dalīties atmiņās.

 

Pasākumos var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi