×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-21
Pašvaldība informējusi Valsts policiju par vandālisma un piesārņošanas gadījumiem

Lai arī dažādu sabiedrisko un atpūtas vietu postīšana un piesārņošana Siguldas novadā ir salīdzinoši zema, Siguldas novada pašvaldības speciālisti ir konstatējuši vairākas vandālisma pazīmes un nelegālu atkritumu izvešanu atsevišķās novada publiskajās teritorijās. Siguldas novada pašvaldība un Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par šādiem gadījumiem, kā arī vērš uzmanību uz to, ka tie ir administratīvi sodāmi pārkāpumi. Papildus tam infrastruktūras atjaunošana prasa pašvaldības finanšu līdzekļus bojājumu novēršanai un infrastruktūras atjaunošanai.

Svētdien, 17. novembrī no apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Hagberg” tika saņemta informācija par nozagtu soliņu stāvlaukumā pie Gaisa trošu ceļa Krimuldā, savukārt Svētku laukumā atklāti divu soliņu bojājumi. Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā nezināmas personas iemetušas soliņu gravā. Tāpat konstatēts, ka novembrī nodarīti bojājumi rotaļu elementiem, tostarp batutam, Raiņa parkā Siguldā.

Siguldas novada pašvaldības būvinženieri informē, ka pirms laika tika bojātas vairākas ceļa zīmes Rūdolfa Blaumaņa ielā ar norādi atļautā braukšanas ātruma 30 km/h ierobežošanai. Ir iesniegts ziņojums Valsts policijā, kur notiks tālāka notikumu apstākļu noskaidrošana.

Nesen ir konstatēts starpgadījums, kad persona izvedusi 15 x 100 litru atkritumu maisus ar dažādu personu datu informāciju, kā rezultātā Valsts policija piesārņotāju aizturēja notikuma vietā. Personai tika noteikts administratīvais sods, kā arī informācija par personas datu izpaušanu nodota izskatīšanai Datu valsts inspekcijā. Tāpat konstatēts gadījums novembra sākumā, kurā personas Siguldas pilsētas kapsētas uzkopšanai paredzētajā ķerrā izvietojušas saimniecībā nevajadzīgos apģērba gabalus. Ar minētajām personām tika veiktas pārrunas un norādīts, kā pareizi atbrīvoties no šādiem sadzīves atkritumiem.

Atgādinām, ka Siguldas pilsētas kapsētā uzstādīti slēdzami sadzīves atkritumu konteineri un tiek nodrošināti konteineri arī atkritumu šķirošanai, uzlabojot atkritumu apsaimniekošanas kultūru. Teritorijā uzstādīta arī pārvietojamā video novērošanas sistēma.

Siguldas novada pašvaldība lūdz iedzīvotājus būt saudzīgiem pret novada teritorijā esošo infrastruktūru un būt atbildīgiem, ja novēroti postījumi, nekavējoties ziņojot Siguldas novada Pašvaldības policijai pa diennakts tālruni 26160288 vai Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa dežūrdaļai pa tālruni 67950402.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi