×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-27
Siguldas novads ir viens no diviem Latvijā, kur peldētprasmi apgūst visu skolu audzēkņi

Siguldas novads un Bauskas novads ir vienīgie Latvijā, kas peldēšanas prasmju apguvi sporta stundu ietvaros nodrošina visās sava novada skolās. Līdz ar Siguldas Sporta centra atvēršanu 2017. gadā, peldētāpmācība un peldētapmācības programmas satura izveide Siguldā nodrošināta vairāk nekā 2000 skolēniem – ziņots nesen Latvijas Peldēšanas federācijas veiktajā pētījumā par peldētapmācības nodarbībām 508 Latvijas vispārējās izglītības iestādēs, norādot, ka peldēšanu kā daļu no mācību priekšmeta “Sports” Latvijā kopumā piedāvā vien 28% izglītības iestāžu.

Šobrīd ikvienam Siguldas novada vispārējās izglītības iestāžu skolēnam no 2. līdz 12. klasei ir iespēja apgūt peldēšanu mācību priekšmeta “Sports” ietvaros, tādējādi vairāk nekā 2000 skolēnu katru gadu papildina un nostiprina savas peldētapmācības iemaņas Siguldas Sporta centra peldbaseinā. Mācību gada laikā Siguldas novada skolu audzēkņi peldbaseinu apmeklē darba dienās no plkst. 8.00 līdz 15.00, un tās tiek dalītas trīs ciklos, lai nodarbības būtu pieejama visiem skolēniem vienlīdzīgi. Skolēnu peldētapmācībai ir izstrādāta programma, kurā ir definēts sasniedzamais prasmju līmenis un prasmes katrā klasē.

Papildus peldēšanas stundām Siguldas novada skolās bērniem jau otro sezonu, sākot no sešu mēnešu vecuma, ir iespēja apmeklēt Peldētapmācības skolu, kas izveidota, lai pilnveidotu un attīstītu bērnu un jauniešu peldētprasmi, kā arī veicinātu veselīgu un aktīvu Siguldas novada iedzīvotāju dzīvesveidu. Šosezon šajā skolā 41 mācību grupā peldētprasmi apgūst vairāk nekā 400 bērnu un jauniešu. Savukārt pieaugušie peldēt var iemācīties individuālās nodarbībās.

Ikdienā peldbaseinā notiek arī treniņi Siguldas Sporta skolas audzēkņiem, kalnu slēpošanas kluba “Ziemeļpols” un “Pantera”, kā arī sporta kluba “Gauja” sportistiem. Papildus izglītības iestāžu, dažādu sporta klubu un Siguldas Sporta centra peldēšanas nodarbībām, peldbaseinā trīs reizes nedēļā notiek ūdens aerobikas nodarbības. Tāpat peldēšanu ir iespēja apgūt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām gan individuāli, gan projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” laikā, kur dalība peldēšanas nodarbībās ir bez maksas.

Ņemot vērā Siguldas Sporta centra peldbaseina noslogojumu, individuāliem apmeklētājiem peldbaseins mācību gada laikā ir pieejams darba dienu rītos no plkst. 7.00 līdz 8.00, bet vakaros no plkst. 18.00 līdz 22.00. Brīvdienās un svētku dienās peldbaseins ir atvērts publiskajam apmeklējumam, sākot no plkst. 9.00 līdz 22.00.

Papildus peldētapmācībai Siguldas Sporta centrā pirmsskolas vecuma bērniem un skolēniem pieejamas vispārējās fiziskās sporta nodarbības, kurās tiek veikti vingrinājumi pareizas stājas nostiprināšanai, līdzsvara, koordinācijas, veiklības, precizitātes, ātruma un spēka uzlabošanai un attīstīšanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi