×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-28
Zviedru dienas Siguldā: aicina skatīties filmas un aplūkot izstādi

Šogad decembris Siguldā ir ne vien Ziemassvētku, bet arī Zviedru dienu laiks, kad Zviedrijas vēstniecība Latvijā novadniekiem un viesiem dāvinās iespēju aplūkot fotoizstādi “Tētis Zviedrijā – tētis Latvijā” Siguldas novada bibliotēkā un noskatīties filmu programmu kultūras centrā “Siguldas devons”.
Zviedru dienas Siguldā tiks atklātas 12. decembrī plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā. Atklāšanā piedalīsies viens no izstādes veidotājiem – fotogrāfs Māris Lazdāns un ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Iveta un Kristaps Brikmaņi. Aicināts ikviens interesents!

 

Fotoizstāde “Tētis Zviedrijā – tētis Latvijā” Siguldas novada bibliotēkā

No 12. decembra līdz 30. janvārim Siguldas novada bibliotēkā būs aplūkojama fotoizstāde par tiem tēviem, kuri izvēlējušies palikt mājās un aprūpēt savus bērnus. Zviedru fotomākslinieks Johans Bēvmans (Johan Bävman) portretējis vīriešus, kuri izmantojuši bērna kopšanas atvaļinājumu. Tāpat fotoizstāde pēta, kā tēvi saredz mūsdienu vīrieša lomu, salīdzinot ar senākiem tradicionālajiem stereotipiem par vecāku lomu sadalījumu ģimenē.
Latviešu fotogrāfi Anda Krauze un Māris Lazdāns izstādi papildinās ar 25 latviešu tēvu portretiem – Zviedrijas vēstniecības izsludinātā konkursa “Tētis Latvijā” uzvarētājiem.

Filmu seansi kultūras centrā “Siguldas devons” zālē “Digiti”

12. decembrī

  • Plkst. 15.00 filma “Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda” (104 minūtes), uz kuru aicināti gan seniori, gan visi, kam piemīt spēja un vēlēšanās pasmieties par nenovēršamām lietām. Filma iepazīstinās ar Alanu Karlsonu, kurš savulaik vakariņojis ar Hariju Trūmenu un stopējis kopā ar Vinstonu Čērcilu, bet savā simtajā dzimšanas dienā sakravā čemodānu un pamet pansionātu, lai dotos vēl vienā aizraujošā ceļojumā; režisors Fēlikss Harngrēns.
  • Plkst. 17.00 filma jauniešiem “Tsatsiki, tētis un olīvu karš” (95 minūtes), kas bagāta krāšņiem Grieķijas dabas skatiem un stāsta par Tsatsiki un Alvas piedzīvojumiem, glābjot puiša tēva viesnīcu un olīvkoku birzi no pārdošanas. Režisore Līsa Džeimsa Larsone.
  • Plkst. 19.00 filma “Brīnišķīgie Ziemassvētki” (108 minūtes). Tā stāsta par jaunu geju pāri, kas ielūdz ciemos savas nedaudz homofobiskās ģimenes, lai pirmo reizi kopā nosvinētu Ziemassvētkus. Filma skatītājiem ļaus ne vien smieties, bet arī gremdēties pārdomās. Režisore Helēnaa Bergstrēma.

13. decembrī

  • Plkst. 15.00 drāma “Nopietnā spēle” (115 minūtes), kas vēsta par žurnālista Arvida Šērnblūma un mākslinieka meitas Lidijas Stilles ugunīgo mīlas stāstu 20. gadsimta sākumā, kad bija veicamas pavisam citas izvēles; režisore Pernilla Auguste.
  • Plkst. 17.00 jauniešiem veltītā Gabrielas Pičleres komēdija “Amatieres” (102 minūtes), kas stāsta par divām attapīgām vidusskolniecēm, kuras pārspēj pompozu mārketinga direktoru un atmasko viņa centienus radīt neīstu dzimtās pilsētiņas tēlu.
  • Plkst. 19.00 biogrāfiskā drāma “Astridas Lindgrēnas jaunība” (123 minūtes) – filma, kas noteikti jāredz ikvienam, jo tā ir iespēja iepazīties ar izcilo zviedru bērnu grāmatu autori, kura dāvājusi mums gan Pepiju Garzeķi, gan Karlsonu.

Filmas tiks demonstrētas zviedru valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

19. decembrī plkst. 18.00 animācijas filma bērniem “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta” (77 minūtes) Siguldas pils kvartālā.
Filma veidota pēc zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnas pasakas bērniem “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta” motīviem un stāsta par Karlsonu – īsu, apaļīgu un ļoti pašpārliecinātu vīreli, kuram uz muguras ir propellers! Ja tic viņa vārdiem, Karlsons ir vislabākais it visā. Karlsons ir arī labākais rotaļu biedru mazajam Svantem Svansonam, kuru mīļi dēvē par Brālīti. Karlsonam bieži patīk blēņoties, tomēr uzņemties atbildību par viņa nerātnībām var nākties kādam citam.

Ieeja uz filmu seansiem un izstādi – bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi