×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-10
Siguldas novada “Goda novadnieces” Gaidas Ābeles pateicība
Kad pirms 42 gadiem sākām iekopt dārziņu Allažu pagasta “Ancīšos”, nevarējām iedomāties, ka pēc pāris gadiem tiksim ierauti milzīgā darbu virpulī. Tie bija dažādi projekti pagastā, kā arī liels starptautisks pasākums, un tajos noderēja manas zināšanas par dabu. Tā kā izcilākos dabas objektus jāiezīmē un jāaprīko tā, lai apmeklētāji tos nesabojātu, darbā tika iesaistīts arī mans vīrs Arnis ar viņa amatnieka prasmēm. Darbības lauks bija plašs – tas ietvēra mežus, pļavas, atmatas Allažos, Siguldā, pāri Gaujai līdz Sējai, kā arī Inčukalna, Ropažu un Mālpils teritoriju.
 
Mums bija laba sadarbība ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu M. Kalniņu, kā arī ar vietējām varām un zemes īpašniekiem.
 
Par zaļu domāšanu un darbošanos Allažu pagasts ieguva augstu starptautisku novērtējumu, bet mūsu ģimenes arhīvā krājās pateicības un atzinības raksti. Tagad visu vainagojusi šī augstā atzinība – Siguldas Goda novadnieka nosaukums. Lieku to blakus akadēmiskajam emeritētās zinātnieces nosaukumam kā dvēselisku, emocionāli piesātinātu apliecinājumu tam, ka mūsu ģimene ir cieši iekļauta Siguldas novada darbīgo, talantīgo un sirsnīgo iedzīvotāju pulkā.
 
No sirds pateicos Siguldas novada domei, visiem, kas sarūpējuši man šo augsto goda nosaukumu! Paldies arī visiem apsveicējiem! Īpašs paldies maniem bijušajiem studentiem – biologiem un ģeogrāfiem, kas man veltī tādu sirds siltumu! Tas dod spēku vēl dzīvot un dalīties ar līdzcilvēkiem dabas izzināšanā. Grūti nolikt zināšanas plauktā kā grāmatu, kuru lasīt vairs nav paredzēts…
 
Vēlreiz visiem PALDIES!
 
Ar cieņu
Dr.biol.emer. Gaida Ābele

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi