×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-12
Iedzīvotāji dalās ar savām idejām akcijā “Dāvini ideju domei”

Noslēgusies ikgadējā akcija “Dāvini ideju domei”, kuras laikā ikvienam novadniekam bija iespēja dalīties ar savām idejām, kā nākotnē uzlabot Siguldas novada iedzīvotāju labklājību. Šajā gadā tika saņemtas turpat 100 idejas un priekšlikumi, kuri pārsvarā saistīti ar novada infrastruktūras uzlabošanu – gājēju ietvju izveidi, ielu un ceļu remontdarbiem, kā arī tūrisma un izglītības nozarēm.

Pašvaldība saņēmusi iedzīvotāju ieteikumus par ceļu kvalitātes uzlabošanu, gājēju celiņu izveidi, maksimālā atļautā braukšanas ātruma ierobežošanu, kā arī vairāku ceļa posmu uzlabojumiem. Iedzīvotāji vēlas Gāles ielas, autoceļa P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums) un V85 (Jūdaži–Nītaure) uzlabošanu, tomēr tie atrodas VAS “Latvijas Valsts ceļi” kompetencē un pašvaldība nav tiesīga veikt ieguldījumus konkrētajos ceļa posmos. Vairākiem ceļa posmiem, piemēram, Helmaņa un Jūdažu iela, projekti ir izstrādāti, bet Lauku ielas pārbūve ir izstrādes stadijā. Nākamajā gadā plānots veikt Helmaņa ielas posma no Graudu ielas līdz Zinātnes ielai izbūvi ar cieto segumu samazinātā apjomā, kas nozīmē izbūvēt brauktuvi ar asfaltbetona segumu un atklāta tipa ūdens novadi. Tādējādi būtu iespēja ievērojami samazināt projekta realizācijas izmaksas un to, izvērtējot pašvaldības nākamā gada budžeta iespējas, būtu iespēja īstenot par pašvaldības līdzekļiem, neņemot kredītu Valsts kasē.

Vairāku ceļa posmu uzlabošana, kā arī gājēju ietves izbūve no Kaķīškalna līdz tirdzniecības centram “Šokolāde” (gar autoceļu A2) tiek aktualizēta katru gadu un pašvaldība veic pārrunas ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” par finansējuma saņemšanas iespējām. Arī akcijas “Dāvini ideju domei” laikā saņemtie ierosinājumi tiks nodoti VAS “Latvijas Valsts ceļi” ar lūgumu izvērtēt iespēju idejas iekļaut turpmāk gadu budžetā.

Atsaucoties uz iedzīvotāju ierosinājumiem, plānots izveidot apļveida krustojumu tiklīdz finanšu iespējas to ļaus esošajā krustojumā Pils iela, Raiņa iela, Jāņa Čakstes iela un Parka iela. Savukārt apgaismojuma izbūvi autoceļa P8 posmā no Siguldas Sporta skolas līdz tirdzniecības centram “Raibais suns”, pašvaldība šobrīd nevar izbūvēt, jo gājēju ietve atrodas uz juridiskai personai piederošas zemes.

Akcijas “Dāvini ideju domei” laikā saņemti ierosinājumi par atkritumu apsaimniekošanas efektivitātes uzlabošanu Siguldas novadā. Novadnieki rosina Siguldas pilsētas kapsētā izvietot ekoloģisko atkritumu kasti, lai vēlāk šo komposta materiālu izmantotu apstādījumu mēslošanai. Siguldas pilsētas kapsētā jau šobrīd četrās vietās ir nodrošināta šķirota atkritumu vākšana, taču kompostēšanu uz vietas kapsētā nav paredzēts organizēt, jo komposta materiāls regulāri būtu jāuzlabo augstvērtīga komposta ieguvei.

Lai gan Siguldas novada teritorijā koki un apstādījumi tiek atjaunoti lielākā īpatsvarā, nekā tiek izzāģēti bīstamie koki, novada iedzīvotāji joprojām norāda uz nepieciešamību pilsētā iestādīt arvien vairāk koku.

Akcijas laikā saņemta ideja izveidot zīdaiņu pārtīšanas telpu pilsētas centrā. Šādas telpas jau šobrīd izveidotas Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā, Jāņa tirgū un veikalā “Elvi” Vidus ielā, kā arī TC “Raibais suns” un “Šokolāde”. Pašvaldības speciālisti aicina vērsties pie darbiniekiem, lai iegūtu pieeju šīm telpām.

Siguldas novada iedzīvotāji novērtē pašvaldības atbalstu aktīva dzīvesveida piekritējiem, iesakot uzlabot sporta infrastruktūru novadā un veidojot dažādus plaša mēroga aktīvus pasākumus, piemēram, attīstīt velotūrismu, izveidot moderna tipa skeitparku, uzsākt distanču slēpošanas pārgājienu trases rīkošanu, uzbūvēt ledus halli. Pašvaldība uzskata, ka ledus halles būvniecība Siguldā ir atbalstāma, tomēr ir nepieciešama investoru piesaiste šī projekta realizēšanai.

Novadnieki aicinājuši pilnveidot Siguldas novada interešu izglītības pulciņu piedāvājumus. Lai gan interešu izglītības piedāvājums ir pietiekami plašs, un ir iespēja apmeklēt gan bezmaksas nodarbības skolās un Jaunrades centrā, gan ir pieejami dažādi maksas pulciņi, pašvaldība atbalsta arī privātās iniciatīvas. Organizācijām, kuras ir ieguvušas sabiedriskā labuma statusu un licencējušas programmas, saskaņojot ar izglītības iestādēm, ir pieejams pašvaldības atbalsts – bezmaksas telpu noma.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics pateicas novadniekiem par vērtīgajiem ierosinājumiem, kā arī aicina ikdienā dalīties ar saviem novērojumiem un ieteikumiem gan pašvaldības sociālajos kontos, gan tīmekļa vietnē, kā arī zvanot uz bezmaksas tālruņa numuru 80000388 klientu apkalpošanas speciālistiem.

Jau ziņots, ka akcija “Dāvini ideju domei” notiek jau vairāk nekā desmit gadus oktobrī pirms nākamā gada budžeta plānošanas perioda.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi