×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-13
Iedzīvotāji kļuvuši aktīvāki atkritumu šķirotāji, liecina SIA “Jumis” veiktā aptauja

Siguldas novada iedzīvotāji kļuvuši vēl aktīvāki atkritumu šķirotāji, un rūpējas ne tikai par dabas resursu taupīšanu, bet arī samazina savus ikmēneša mājsaimniecības izdevumus un atkritumu daudzumu savos konteineros. Siguldas novadā atkritumus šķiro 74% novadnieku, apsteidzot vidējo atkritumu šķirotāju Latvijā, kas ir 56%. Novadnieki visaugstāk vērtē stikla šķirošanas iespējas, to izmanto vairāk nekā 90% iedzīvotāju, turklāt plastmasas un papīra, kā arī izlietoto bateriju šķirošanas iespējas tiek pilnvērtīgi izmantotas.

Kā liecina aptaujas dati teju 70% iedzīvotāju labprāt nodod šķirošanai nevajadzīgās elektroiekārtas, savukārt 57% izmanto iespēju trīs reizes gadā bez maksas nodot nolietotās mēbeles un bioloģiskos atkritumus. Iedzīvotāji arī turpmāk ir aicināti būt aktīviem un šķirot pēc iespējas vairāk mājsaimniecībā radīto atkritumu. Uz katra šķirošanas konteinera ir vizuālas norādes, kas palīdz šķirot pareizi.

Stikla šķirošanas konteinerā drīkst ievietot tikai dzērienu stikla pudeles un burkas. Vieglajam iepakojumam paredzētajā konteinerā drīkst izmest plastmasas, kartona un metāla iepakojumu. Atgādinām, ka visiem iepakojumiem jābūt tīriem, bez jebkādiem pārtikas pārpalikumiem, kā arī pēc iespējas saplacinātiem, lai atkritumu izvešanas mašīnā būtu iespējams savākt pēc iespējas lielāku apjomu, tādējādi samazinot CO2 izmešu veidošanos, regulāri transportējot “tukšu gaisu”. Novadniekiem ir iespēja atkritumus nogādāt arī šķirošanas laukumā “Zemdegas”, kur līdz ar dažādiem iepakojumiem tiek pieņemta arī elektrotehnika, baterijas, luminiscentās spuldzes, smēreļļas un eļļas filtri un cita veida priekšmeti.

Klientu apmierinātības aptauju veica Siguldas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Jumis”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi