×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-13
Pašvaldība saņem VARAM atzinību par digitālajiem risinājumiem ikdienas darbā

13. decembrī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics Latvijas E-indeksa 2019. gada rezultātu paziņošanas pasākumā saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atzinību par visaugstāko rezultātu E-indeksā sasniegšanu pašvaldību, reģionālās nozīmes attīstības centru grupā.

Pieaugot iedzīvotāju interesei par mūsdienu tehnoloģiju iespējām pakalpojumu pieprasīšanā un saņemšanā, Siguldas novada pašvaldība attīsta digitāli pieejamo pakalpojumu klāstu. 2019. gadā ir izveidota iespēja pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv elektroniski pieteikties uz profesionālās ievirzes programmām Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, skolēnu nodarbinātības projektam vasaras brīvlaikā, veloapmācībām un iespēja vecākiem elektroniski apstiprināt izvēli, vai bērns uzsāks apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi. Kā arī nodrošināta ārvalstnieku piekļuve pašvaldības e-pakalpojumu sistēmai, sniedzot iespēju septiņu Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotājiem autentificēties pakalpojumu izmantošanai. Lai veicinātu iedzīvotāju informētību par pašvaldības pakalpojumiem un to saņemšanas iespējām, ir veikta pievienošanās VARAM izveidotajiem unificētajiem pakalpojumu aprakstiem vienotajā valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Tāpat tiek domāts par pašvaldības iekšējo procesu efektivizēšanu un digitalizēšanu. Šā gada nogalē pašvaldība uzsākusi līgumu skaņošanas procesu elektroniski, kas būtiski samazina papīra dokumentu apjomu.

Siguldas novada pašvaldība turpina attīstīt iedzīvotājiem sniegto digitālo pakalpojumu kvalitāti un funkcionalitāti, veidojot arvien jaunus un iedzīvotājiem būtiskus pakalpojumus. Pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv šobrīd pieejami 28 e-pakalpojumi, kā arī nodrošināta iespēja aplūkot iespējamos laulību datumus un laikus laulību reģistrācijas kalendārā, aprēķināt koku zāģēšanas izmaksas, kā arī aplūkot grāmatu, periodikas un novadpētniecības materiālu pieejamību Siguldas novada bibliotēkās.

Šajā gadā pašvaldības iedzīvotāji jau vairāk nekā 1130 reizes ir izmantojuši iespēju pieteikt pašvaldības pakalpojumus digitāli. Trīs populārākie pieteiktie e-pakalpojumi ir:

  • “Pieteikt bērnu 1. klasē”;
  • “Saņemt vai atjaunot Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusu”;
  • “Reģistrēt bērnu pirmsskolas izglītības iestādē”.

Jāatzīmē, ka arvien biežāk iedzīvotāji izvēlas pašvaldībai nosūtīt elektroniski izveidotus pieteikumus, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, jo tā ir iespēja, rakstot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv, nosūtīt tos ārpus klientu apkalpošanas darba laika sev ērtā laikā un vietā.

Lai saņemtu no iedzīvotājiem atgriezenisko saiti par pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, gada pirmajā pusē pašvaldības Pakalpojumu centrs veica klientu aptauju, kurā piecu ballu sistēmā bija iespējams novērtēt e.sigulda.lv pieejamos e-pakalpojumus. Lielākai daļai novērtēto e-pakalpojumu ir sniegts augstākais punktu skaitu, bet vidēji tas ir 4,57 no 5 ballēm.

Nākamajā gadā plānots ieviest jaunu e-pakalpojumu, lai elektroniski varētu pieteikt jaundzimušā piedzimšanas pabalstu, kā arī uzņēmēji varētu pieteikties dalībai skolēnu vasaras nodarbinātības projektā. Pakāpeniski plānots nodrošināt atvērto datu atspoguļošanu un rīka izveidošanu, kurā veikt autorizētas iedzīvotāju aptaujas, dodot iespēju izteikt viedokli par sabiedriskajai apspriešanai nodotajiem objektiem vai par citiem novada mērogā apspriežamiem jautājumiem.

E-indekss ir digitālās vides brieduma novērtējums valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību darbā un pakalpojumu nodrošināšanā. E-indekss sniedz faktos balstītu novērtējumu, cik aktīvi un atbilstoši iestādes un pašvaldības pielieto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un darbības prakses, lai pilnveidotu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī organizāciju darbības efektivitāti un draudzīgumu videi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi