×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-17
Siguldā izvieto jaunas, Latvijā unikālas informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem”

Domājot par Siguldas novada iedzīvotājiem un pilsētas viesiem draudzīgāku un drošāku pilsētas vidi, decembrī Rūdolfa Blaumaņa un Oskara Kalpaka ielā no Raiņa ielas līdz Parka ielai uzstādītas Latvijā unikālas, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” speciālistu dizainētas informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem”. Jaunā zīme nosaka, ka ielā/tās posmā kājāmgājējam, velosipēdistam un autobraucējam vienlīdzīgi jādala brauktuve, netraucējot un neapgrūtinot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem” projekta autori ir SIA “IE.LA inženieri”; tās saskaņotas ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Pakāpeniski informatīvās zīmes tiks izvietotas ielās, kur dažādu iemeslu dēļ (šaura ielas nodalījuma josla, pazemes inženierkomunikāciju izvietojums, lietusūdens novade notekgrāvjos u.c.) nav iespējams izbūvēt atdalītu velosipēdistu un gājēju infrastruktūru – Atbrīvotāju ielas posmā no Parka līdz Krišjāņa Barona ielai, Stacijas ielas posmā no Rīgas līdz Gāles ielai, Rožu, Bebrenes un Vidus ielā.

Jāpiemin, ka augstāk minētais drošākas pilsētvides risinājums izvēlēts Siguldas identitātes veidojošā tematiskā plānojuma diskusiju laikā, kur pašvaldības speciālisti, tematiskā plānojuma izstrādātāji un jomu speciālisti vairāk nekā 30 tikšanās reizēs ar novada iedzīvotājiem pārrunāja aktuālos jautājumus un ierosinājumus pilsētplānošanā, tajā skaitā jautājumus par satiksmes infrastruktūras attīstību.

Balstoties uz tematiskā plānojuma vadlīnijām, ir izstrādāta un saskaņota dokumentācija vairākiem risinājumiem, kurus ieviešot, pilsētas vide kļūs iedzīvotājiem drošāka, mazāk piesārņota un klusāka, – satiksmes organizācijas shēmā pilsētas apbūvētajā daļā starp Vidzemes šoseju un Gaujas senieleju paredzētas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes, 30 km/h zonas ieviešana. Savukārt šī gada jūlijā CSDD kampaņas ietvaros izvietotas informatīvas norādes “Tuvāk nē”, kas atgādina, ka velobraucēji uz brauktuvēm jāapbrauc, ievērojot vismaz viena metra distanci.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Maruta Liniņa
- 2019-12-18 15:01

Bet finansiālu ieguldījumu prasa arī visas šīs zīmes un norādes. Kāda tad būtu pilsētas prioritāte- iedzīvotāju drošība diennakts tumšajā laikā vai "plakātiņi", kuros attēloto jau tāpat visi teorētiski zin. Gribētos arī zināt- kuri ir tie "atbildīgie speciālisti", uz kuriem atsaucas administrācija jebkurā savā atbildē uz iedzīvotāju jautājumiem.

Atbilde: Maruta Liniņa
Administrācija
- 2019-12-18 16:31

Par apgaismojumu Siguldas novadā rūpējas SIA “Fāze Sigulda” speciālisti.

Maruta Liniņa
- 2019-12-18 14:27

Labdien! Vai vispirms, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem draudzīgāku un drošāku pilsētas vidi, nevajadzētu sakārtot ielu apgaismojumu? Mūsu pilsēta ir tik ļoti tumša un nedroša, ka tumsā šīs "unikālās informatīvās zīmes" un "informatīvās norādes" neviens neredzēs. Ielu apgaismojums ir zem katras kritikas, bez tam, periodiski nedeg jau tā skopās gaismas lampas.

Atbilde: Maruta Liniņa
Administrācija
- 2019-12-18 14:36

Labdien!
Pašvaldība iespēju robežās modernizē apgaismojuma sistēmu, tomēr tas prasa finansiālu ieguldījumu. Piemēram, vienas gājēju pārejas aprīkošanai ar jaunām LED lampām nepieciešami apmēram 300–350 eiro. Tiklīdz apgaismojuma traucējumi konstatēti, informācija tiek nodota atbildīgajiem speciālistiem, kuri dodas apgaismojumu atjaunot.

Pasākumi