×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-18
No 2020. gada pašvaldības atbalstu saņems tikai novadā deklarētie iedzīvotāji

Jau vairākus gadus Siguldas novada pašvaldība pastiprinātu uzmanību pievērš tam, lai pašvaldības atbalstu saņemtu tie iedzīvotāji, kuri ir deklarējušies novada teritorijā un ar saviem nodokļiem atbalsta Siguldas novada attīstību. Sākot ar 2019. gadu, novadā deklarētiem iedzīvotājiem bija pieejams ne tikai ID karšu programmas piedāvājums un atlaides vairāk nekā 220 piedāvājumiem no pašvaldības un vairāk nekā 150 uzņēmējiem, bet arī daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmas atlaides, prioritāra uzņemšana skolās un bērnu reģistrēšana rindā bērnudārzos, bērnu piedzimšanas pabalsts, līdzfinansējums profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, iespēja laulāties bez maksas un citi labumi. Tos iedzīvotājus, kuri vēl nav deklarējušies novadā, aicinām to izdarīt līdz 2019. gada 31. decembrim.

Deklarēt dzīvesvietu Siguldas novadā bez maksas var portālā www.latvija.lv vai pašvaldības Pakalpojumu centrā un klientu apkalpošanas centrā Morē un Allažos, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un samaksājot valsts nodevu 4,27 eiro. Nākamgad pašvaldības atbalstu un priekšrocības pilnā apmērā varēs saņemt tās daudzbērnu ģimenes, kurās līdz 2019. gada 31. decembrim vecāki un vismaz trīs bērni līdz 18 gadu vecumam vai līdz 24 gadu vecumam, ja tie turpina iegūt izglītību pilna laika klātienē, savu dzīvesvietu būs deklarējuši Siguldas novadā. Savukārt tās personas un ģimenes, kuras deklarēs savu dzīvesvietu Siguldas novadā pēc 2020. gada 1. janvāra plkst. 00.00, varēs saņemt tikai daļu no pašvaldības piedāvātajām priekšrocībām.

Priekšrocības ģimenēm ar bērniem
Daudzbērnu ģimenēm ir iespēja saņemt no 20 līdz pat 75% atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai bērnudārzos un Siguldas novada skolās, kā arī atlaidi 60% apmērā profesionālās ievirzes izglītības programmām Siguldas Sporta skolā vai Mākslu skolā “Baltais flīģelis”. Pašvaldība daudzbērnu ģimenēm piemēro arī atvieglojumus nekustamā īpašuma nodoklim, katru gadu izmaksā 50 eiro pabalstu skolēniem mācību līdzekļu iegādei, bez maksas izsniedz Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, nodrošina bezmaksas sabiedrisko transportu, piemēro atlaides dažādu veidu aktivitātēm un 40% atlaidi ieejas biļetēm kultūras pasākumos, kurus organizē pašvaldība. Nākamajā gadā reģistrācijai bērnudārzu rindā un skolās prioritāri tiks uzņemti tie bērni, kuri paši un viņu vecāki novadā būs deklarējušies līdz 2019. gada 31. decembrim. Jāatzīmē, ka pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana bērnu uzraudzības pakalpojumu apmaksai arī būs diferencēta. Pilnā apmērā to varēs saņemt tās ģimenes, kuras būs deklarētas līdz 2019. gada 31. decembrim, bet ģimenēm, kurās novadā būs deklarēts tikai bērns un viens no vecākiem, pašvaldības līdzfinansējums tiks samazināts. Tiesības saņemt vienu no Latvijā lielākajiem jaundzimušā pabalstiem 320 eiro apmērā ir tiem vecākiem, kuri Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīvesvietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas. Ja dzīvesvietu Siguldas novadā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā.

Laulības bez maksas novadā deklarētajiem
Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa veic svinīgo laulību reģistrāciju Raiņa ielā 3 bez maksas, ja līgavas un līgavaiņa deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus no iesnieguma par laulības reģistrāciju iesniegšanas dienas. Iesniedzot iesniegumu par laulības noslēgšanu, ir jāveic vienīgi valsts nodevas samaksa 14 eiro apmērā. Svinīgā laulību reģistrācijas ceremonija Mākslu skolā “Baltais flīģelis” maksā 110 eiro, no kuriem novadniekiem tiek piemērota 80% atlaide, bet pārim, kurā viens no laulātajiem vismaz gadu ir deklarējies Siguldas novadā, ceremonijas maksai ir 50% atlaide.

Nekustamā īpašumā nodokļa atlaides
2019. gadā pašvaldība novada iedzīvotājiem ir piemērojusi nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus vairāk nekā 110 000 eiro apmērā, no kuriem vairāk nekā 35 000 eiro ir piemēroti trūcīgām personām, daudzbērnu ģimenēm un represētajām personām, savukārt atvieglojumi vairāk nekā 74 000 eiro apmērā piemēroti maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm, siltināto daudzdzīvokļu māju īpašniekiem, Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, tiem, kuru nekustamais īpašums atrodas torņa celtņa izlices zonā, citu kategoriju iedzīvotājiem, kā arī uzņēmējiem. Atgādinām, ka daudzdzīvokļu namu dzīvokļiem un privātmājām, kurās no 2020. gada 1. janvāra plkst. 00.00 nebūs deklarēta neviena pilngadīga persona, 0,2–0,6% nodokļa likmes vietā tiks aprēķināta 1,5% likme no īpašuma kadastrālās vērtības, kas var sasniegt pat 7,5 reizes lielāku nodokļa pieaugumu. Jāatzīmē, ka divu vai vairāku dzīvokļu mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, likumā noteikto nekustamā īpašuma nodokļa likmi piemēro, pieņemot, ka vienai dzīvesvietu deklarējušajai personai piekrīt 30 kvadrātmetri no mājas daļas, kuras lietošanas veids ir dzīvošana un kura netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, un šai daļai piekrītošo koplietošanas telpu platību. Savukārt, ja objektā – dārza mājas un vasarnīcas ar kopējo platību, kas lielāka par 40 kvadrātmetriem, – taksācijas gada 1. janvārī plkst. 00.00 dzīvesvieta nav deklarēta nevienai pilngadīgai personai, piemēro likmi 0,6% no objekta kadastrālās vērtības.

Plašāku informāciju par Siguldas novada pašvaldības atbalstu deklarētajiem iedzīvotājiem iespējams uzzināt pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, zvanot uz tālruņa numuru 80000388 vai rakstot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi