×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-19
Ielu, ceļu un gājēju ietvju apgaismojums nakts stundās novada teritorijā būtiski netiks samazināts
Lai veicinātu ekonomiski pamatotu un ilgtspējīgu darbību novada teritorijā, Siguldas novada pašvaldība izskata iespēju samazināt apgaismojuma ilgumu brīvdienās, līdzīgi kā tas jau šobrīd tiek īstenots darbadienās daudzviet novadā.
 
SIA “Fāze Sigulda” speciālisti, kas apkalpo apgaismojuma sistēmu Siguldas novada teritorijā, jau šobrīd lielākajā daļā teritorijas, kur ir trīs fāžu pieslēgums, pielāgojuši sistēmu tā, lai nakts stundās apgaismojums daļēji tiktu izslēgts. Šāda sistēma jau darbojas Siguldas galvenajās ielās, piemēram, Pils, Krišjāņa Barona un Atbrīvotāju ielā. No rītiem apgaismojums ielās ieslēdzas pakāpeniski dažādos laikos, sākot no plkst. 4.30 un plkst. 5.00. Pateicoties iebūvētajam saules pulkstenim, gaisma izslēdzas atbilstoši gaismas intensitātei. Līdzīgi ir arī vakaros, kad sāk palikt tumšāks, gaismas atkal ieslēdzas, taču darbadienu naktīs dažās ielās tās izslēdzas jau plkst. 23.30, bet citviet – plkst. 00.00, atstājot apgaismojumu pie gājēju pārejām un nozīmīgākajos krustojumos. Tāpat drošības nolūkos ir iestatīts, ka apgaismojums tiek saglabāts katrā trešajā laternā, kur tas iespējams.
 
Brīvdienās un svētku dienās apgaismojums nakts stundās patlaban netiek samazināts. Tomēr turpmāk pašvaldība, līdzīgi kā tas ir jau šobrīd darbadienās, arī piektdienu un sestdienu naktīs samazinās apgaismojumu nakts stundās, kas ne tikai taupītu resursus, bet ir arī vairākkārt ieteikts akcijas “Dāvini ideju domei” laikā, lai iedzīvotājiem nakts laikā netiktu traucēts, gaismai spīdot mājas logos. Brīvdienās un svētku dienās daļēju apgaismojumu plānots izslēgt plkst. 1.00 naktī, bet atjaunot – plkst. 5.30 no rīta, saglabājot visas nakts garumā apgaismotas gājēju pārejas, nozīmīgākos krustojumus, kā arī iedegtu katru trešo laternu ielas malā.
 
Tāpat šobrīd Siguldas novadā ir ielas, kurās apgaismojums deg visu nakti, jo sistēma nav modernizēta tiktāl, lai varētu regulēt gaismas izslēgšanu. Ir arī ielas, kurās gaismas ieslēgšana vakaros tiek ieprogrammēta konkrētā laikā, taču, pateicoties iebūvētajam saules sensoram, katru dienu pielāgo ieslēgšanās laiku atkarībā no konkrētā brīža gaismas daudzuma, laikapstākļiem vai citiem ietekmējošiem faktoriem.
 
Pašvaldība, uzlabojot esošās apgaismojuma sistēmas, plāno pakāpeniski ieviest apgaismojuma vadības sistēmu, kurā ir iespējams apgaismojumu nakts stundās samazināt pēc iepriekš pieminētā grafika. Jāatzīmē, ka ielu apgaismojuma samazināšanas laiki pielāgoti gan dažādu iestāžu darba laikam, gan sabiedriskajam transportam nakts stundās. No Rīgas pēdējais autobuss Siguldas autoostā darbadienās pienāk plkst. 23.30, savukārt brīvdienās pēdējais autobuss pienāk plkst. 23.55, būtiski nepasliktinot jau esošo apgaismojuma ieslēgšanās un izslēgšanās laiku, racionalizējot resursu lietojamību.
 
Šajos svētkos, 24., 25., 26. un 31. decembrī, tāpat kā citos novadam nozīmīgos publiskos pasākumos svētku apgaismojums tiks saglabāts visas nakts garumā. Atgādinām, ka ik ceturtdienu novada teritorijā notiek apgaismojuma apkope, tādēļ ir iespējams, ka ielās konkrētās līnijās deg laternas. Par sabojātiem apgaismes ķermeņiem vai vietām, kurās nedeg ielu apgaismojums, aicinām informēt klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruņa numuru 80000388, un informācija tiks nodota apkalpojošam uzņēmumam SIA “Fāze Sigulda”.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi