×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-23
Siguldā sporta sasniegumus kaldina vairāk nekā 500 pasaules līmeņa sportisti

Siguldas Sporta centrs otrajā darbības gadā ir kļuvis par vienu no treniņu bāzes vietām pasaules līmeņa sportistiem skeletonā, bobslejā un kamaniņu sportā. Šogad Siguldā uzņemtas 74 komandas ar 528 augsta ranga sportistiem renes sporta veidos kopā no 24 pasaules valstīm – ASV, Austrijas, Šveices, Krievijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Kanādas, Vācijas, Ķīnas, Korejas, Polijas, Rumānijas un citām. Siguldas Sporta centrā trenējās 19% skeletonisti, 40% – bobslejisti un 41% – kamaniņu sporta braucēji, sporta centra infrastruktūru vienlaicīgi izmantojot līdz pat piecām ārvalstu komandām.

Šajā gadā Siguldas Sporta centru apmeklējuši starptautiski atpazīstami sportisti un valsts izlases:

  • Korejas skeletona izlase un olimpiskais čempions Sunbins Juns;
  • Vācijas bobsleja izlase un viens no labākajiem tās pilotiem Frančesko Frīdrihs;
  • Krievijas skeletona izlase, kā arī Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs;
  • Krievijas bobsleja izlase un Aleksandrs Kasjanovs;
  • Šveices bobsleja izlase, kuras treneris ir viens no visu laiku izcilākajiem bobsleja pilotiem – vācietis Kristofs Langens.

Siguldas Sporta centra infrastruktūra kvalitatīvu treniņprocesu nodrošināšanai piemērota visa gada garumā, kļūstot par pastāvīga sporta bāzi arī Latvijas sportistiem – bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta nacionālām, jauniešu un junioru izlasēm, kas nes Latvijas vārdu pasaulē. Daudzi no tiem, arī novadnieki – Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, Jānis Strenga, Mārtiņš Muižnieks, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristens Rozītis, Ulla Zirne un citi – regulāri aizvada treniņus Siguldas Sporta centrā. Šeit profesionālajiem sportistiem iekārtota atsevišķa smagatlētikas zona ar pasaules līmeņa aprīkojumu spēka un funkcionālajiem treniņiem. Pieejama arī mūsdienīga spēka zāle ar vairāk nekā 40 trenažieriem spēka un kardio treniņiem un 100 metrus garš, Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem atbilstošs skrejceliņš ar sešiem celiņiem iekštelpās.

Šajā gadā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” aizvadīts Pasaules kauss kamaniņu sportā, Eiropas kauss skeletonā un bobsleja divniekos, kā arī IBSF Eiropas junioru čempionāts skeletonā un bobslejā. Savukārt 2020. gada janvāra beigās Siguldā notiks Pasaules kausa posms un sprinta kausa posms kamaniņu sportā, bet februārī – Eiropas čempionāts skeletonā un bobslejā divniekiem sievietēm un vīriešiem.

Jau ziņots, ka Siguldas Sporta centrs atklāts 2017. gada aprīlī, un tas ir veidots kā mūsdienīgs un daudzfunkcionāls sporta centrs, kas apvieno divus peldbaseinus, ūdens atrakciju parku, 100 metru skrejceliņu, spēka un smagatlētikas zāles, sporta spēļu zāli un grupu nodarbību zāles.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi