×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-30
Siguldas novadā jauns rekords – deklarēto novadnieku skaits pārsniedz 19 tūkstošus

Jau 2011. gadā, uzsākot Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu projektu, pašvaldība aizsāka deklarēšanās jautājuma aktualizēšanu, vēršot uzmanību uz to, ka pašvaldības atbalstu un pakalpojumu grozu būtu jāsaņem tikai tiem iedzīvotājiem, kuri deklarējušies konkrētajā pašvaldībā un ar saviem nomaksātajiem nodokļiem nodrošina novada izaugsmi. Mērķtiecīga un godīga pret novadniekiem deklarēšanās kampaņa veicinājusi to iedzīvotāju deklarēšanos, kuri reāli dzīvo novada teritorijā, bet deklarētā dzīvesvietas adrese dažādu iemeslu dēļ ir citviet. Iedzīvotāju reģistra statistikas dati liecina, ka 2018. gada 1. janvārī Siguldas novadā bija deklarējušies 18 390 iedzīvotāji, bet 2019. gada 1. decembrī iedzīvotāju skaits palielinājies jau līdz 19 002 novadniekiem. Iedzīvotāju skaits kopš deklarēšanās kampaņas uzsākšanas pieaudzis par 3,3%.

Siguldas novadā iedzīvotāju skaits pieaug pakāpeniski un jau 2014. gadā portāla NeoGeo.lv pētījumā tika atzīts, ka Sigulda bija vienīgā no 20 pēc iedzīvotāju skaita lielākajām Latvijas pilsētām, kurā kopš 1990. gada, lai arī neliels, bet bija vērojams iedzīvotāju pieaugums. Savukārt tādās pilsētās kā Liepājā, Dobelē, Cēsīs un Rēzeknē iedzīvotāju skaits bija samazinājies pat par 20 līdz 30%.

Atgādinām, ka 2018. gadā Siguldas novada pašvaldība informēja iedzīvotājus, ka 2019. gada sākumā tiks pieņemti normatīvie akti, kas paredzēs, ka pašvaldības atbalstu pilnā apmērā saņems tie iedzīvotāji, kuri ir deklarējušies Siguldas novadā. Tātad atbalstu daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, prioritāru uzņemšanu skolās un bērnu reģistrēšanu rindā bērnudārzos, kā arī bērnu piedzimšanas pabalstu, līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, iespēju laulāties bez maksas un citas priekšrocības saņems tās ģimenes, kuras deklarējušās novadā pastāvīgi.

Tāpat 2019. gada sākumā tika apstiprināti grozījumi saistošajos noteiku­mos “Par nekustamā īpašuma nodokļa pie­mērošanu Siguldas novadā”, kas paredzēja, ka daudzdzīvokļu namu dzīvokļiem un privātmājām, kurās no 1. janvāra plkst. 00.00 nebūs deklarēta neviena pilngadīga persona, līdzšinējās 0,2–0,6% nodokļa likmes vie­tā tiks aprēķināta 1,5% likme no īpa­šuma kadastrālās vērtības, kas var sasniegt pat 7,5 rei­zes lielāku nodokļa pieaugumu. Šādu nodokļu politiku pašvaldība uzsāka realizēt tādēļ, ka tobrīd kopumā no Siguldas novadā esošajām 6624 zemē un būvēm, 1154 dzīvokļos vai privātmājās neviens nebija deklarējies, bet, ņemot vērā namu apsaimniekotājiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem pieejamo informāciju, vairākumā gadījumu īpašumi tika apdzīvoti.

No 2020. gada turpināsies pašvaldības atbalsta saņemšanas diferencēšana tiem, kas nebūs deklarējušies Siguldas novadā vai arī tikai viens no ģimenes locekļiem būs deklarēts novada teritorijā. Plašāka informācija par priekšrocībām Siguldas novadā deklarētājiem pieejama šeit.

Deklarēt dzīvesvietu Siguldas novadā bez maksas var portālā www.latvija.lv vai pašvaldības Pakalpojumu centrā un klientu apkalpošanas centrā Morē un Allažos, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un samaksājot valsts nodevu 4,27 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi