×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-30
Siguldas novada izglītības iestādēs veicinās skolēnu personības attīstību

Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādes piedalās vairākos nozīmīgos starptautiskos izglītības projektos. Viens no tiem ir projekts “Mācīties būt”, kurā piedalās Siguldas 1. pamatskola, savukārt lielākā daļa pašvaldības izglītības iestāžu piedalīsies unikālā starptautiskā Erasmus+ zinātniskajā projektā “Garīgās veselības veicināšana skolās”, kurā Siguldas novada pašvaldība iesaistās partnerībā ar Latvijas Universitāti.

Kopš 2019. gada februāra Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde partnerībā ar Latvijas Universitāti ir iesaistījusies starptautiskā Erasmus+ zinātniskā projektā “Garīgās veselības veicināšana skolās”. Patlaban projekta ekspertu komanda no Latvijas, Itālijas, Portugāles, Rumānijas, Grieķijas, Horvātijas un Maltas ir izstrādājušas darba materiālus – rokasgrāmatas pedagogiem ar detalizētiem nodarbību plāniem no pirmsskolas līdz vidusskolai, skolotāju un vecāku rokasgrāmatas, skolēnu darba burtnīcas un ieteikumus izglītības politikas veidotājiem. Šo darbību mērķis būs veidot preventīvu pieeju, lai attīstītu visu vecumu bērnu sociāli emocionālās prasmes un mazinātu dažādu garīgās veselības problēmu, piemēram, trauksmes, depresijas, norobežošanās, interneta atkarības, riskantas uzvedības, vielu lietošanas rašanās iespējamību.

Projekta “Garīgās veselības veicināšana skolās” vadītāja Baiba Martinsone stāsta, ka, līdztekus akadēmiskām zināšanām, bērniem nepieciešams apgūt arī sociāli emocionālās prasmes: kā sadarboties vienam ar otru, kā tikt galā ar savām emocijām, risināt konfliktus un izvirzīt dažādus mērķus. Tā ir pieredze, ko pedagogi uzkrājuši, piedaloties šāda mēroga starptautiskā projektā. Patlaban programmas autore B. Martinsone strādā pie e-kursa izveides skolotājiem, lai padarītu to pieejamu ikvienā skolā Latvijā.

Savukārt Erasmus+ projekta “Mācīties būt” laikā Siguldas 1. pamatskolā notika pedagogu mācības par to, kā ikdienas pedagoģiskajā praksē jebkura priekšmeta stundās ir iespējams attīstīt skolēnu sociāli emocionālās prasmes. Šajā projektā piedalās pa divdesmit skolām no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Slovēnijas un Spānijas. Projekta dalībnieki – skolotāji – saņēma oriģināli izstrādātas metodisko paņēmienu rokasgrāmatas, lai varētu sekmīgāk sniegt skolēniem ne tikai akadēmiskās zināšanas, bet arī attīstīt viņu personības.

Šajā laikā Latvijas izglītībā notiek nozīmīgas pārmaiņas, līdz ar to Siguldas novada pašvaldība atbalsta novada izglītības iestādes, lai jaunajā izglītības saturā tiek paredzēta vieta skolēnu sociāli emocionālo prasmju attīstīšanai. Gan akadēmiskā, gan sociāli emocionālā mācīšanās skolā ir vienlīdz svarīgas, tādēļ skolām ir nepieciešamas zināšanas, ko var iegūt šajos izglītības projektos, lai spētu to īstenot.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi