×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-08
Spītējot demogrāfiskai lejupslīdei valstī, Siguldas novadā par 10% vairāk jaundzimušo

Pagājušajā gada Siguldas novadā deklarēti 249 jaundzimušie – 121 zēns un 128 meitenes, tādejādi iezīmējot jaundzimušo skaita pieaugumu par turpat 10%, kas Latvijas mērogā, kad mazuļu nākšana pasaulē samazinājusies un sasniegusi vienu no zemākajiem rādītājiem, ir signāls, ka Latvijas mīlētākā pilsēta ir vieta, kur jaunās ģimenes izvēlas dzīvot, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību un pakalpojumu pieejamību.

Populārākie vārdi, kas doti 2019. gadā dzimušajiem zēniem – Artūrs, Ernests, Lūkass, savukārt meitenēm – Karlīna, Paula, Dārta. Interesantākie vārdi 2019. gadā dzimušajiem zēniem – Neitans, Ramons Rojs, bet meitenēm – Alija, Eloīse, Mija Mārvela, Railija Mia.

Dzimstība pret pērnā gada rādītājiem 2019. gadā palielinājusies arī Siguldas slimnīcā – piedzimuši 1062 mazuļi – 518 meitenes un 544 zēni.

2019. gadā Siguldas novadā reģistrētas 180 laulības – 20 ārpus Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas un 36 novada baznīcās, kā arī 17 pāri, kuros abi bija Siguldas novadā deklarēti, 18 pāri, kuros viens deklarēts Siguldas novadā. Visbiežāk laulību slēgt izvēlējās sievietes no 25 līdz 29 gadiem, bet vīrieši vecumā no 30 līdz 34 gadiem.

Kopš 2012. gada Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā Esmu dzimis Siguldas novadā” sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņem īpaši veidotas medaļas, kurās iegravēts novada ģerbonis un mazuļa dzimšanas gads. 2019. gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas 14. martā. Reģistrācija pasākumam turpināsies līdz 31. janvārim.

Jau ziņots, ka no 2010. gada 1. novembra spēkā stājās saistošie noteikumi, kas nosaka, ka tiesības saņemt pabalstu par katru novadā deklarēto jaundzimušo ir tiem vecākiem, kas Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīves vietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas. Savukārt, ja dzīvesvietu Siguldas novadā divpadsmit mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā. Vienreizējs pabalsts par jaundzimušo bērnu Siguldas novadā ir 320 eiro – tas ir viens no lielākajiem Latvijā.

Papildus tam 2019. gada 1. decembrī sasniegts jauns rekords – Siguldas novada iedzīvotāju skaits pārsniedza 19 tūkstošus novadnieku.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi