×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-13
Siguldas skauti un gaidas izzina strēlnieku laika vēsturi

Turpinot starpkaru Latvijas laikā iesākto roveru tradīciju – doties ik gadu uz Ložmetējkalnu – no 10. līdz 12. janvārim jau astoņpadsmito reizi 236 skauti un gaidas no visas Latvijas pulcējās ziemas sagaitā “Baltais vilks”, lai izzinātu un izdzīvotu strēlnieku laiku. Sagaitā piedalījās arī pieci Siguldas 83. Skautu un gaidu vienības jaunieši – Austris Grīnvalds, Evelīna Marta Druvnese, Gundega Kļaviņa, Mārcis Mežeckis un Emīlija Vikmane.

Sagaita norisinājās ārā, un dzīvošana tika nodrošināta apkurināmās teltīs. Pasākuma programma veidota, lai jauniešiem būtu iespēja izpildīt skautu un gaidu prasības āra piedzīvojumu prasmju pilnveidē, sevišķi ziemas prasmēs. Jaunieši apguva ēst gatavošanu, orientēšanos, pirmo palīdzību, higiēnas pamatlietas ziemā, kā arī iepazina strēlnieku laiku, piedaloties izzinošās un prasmju nodarbībās – strēlnieku rokdarbos gredzenu un nozīmīšu veidošanā, vēstuļu rakstīšanā, teātra spēlēšanā, dziesmu dziedāšanā, lāpu gājienā no Ziemassvētku kauju muzeja līdz Ložmetējkalnam.

Nodarbības vadīja pārstāvji no AS “Latvijas valsts meži”, Aizsardzības ministrijas un biedrības “Latvijas Mazpulki”.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 83. Skautu un gaidu vienības vadītājs
Gatis Kalniņš


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi