×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-14
Sociālais dienests 2019. gadā nodrošinājis sociālās palīdzības pakalpojumus vairāk nekā 420 novadniekiem

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests 2019. gadā vairāk nekā 420 novada iedzīvotājiem nodrošinājis sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju, kuri vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ to nevar nodrošināt paši saviem spēkiem. Novadniekiem nodrošināta aprūpe un rehabilitācija savā dzīvesvietā, dienas aprūpe, kā arī aprūpe sociālās rehabilitācijas institūcijās, grupu dzīvokļos (grupu mājās), naktspatversmēs un patversmēs, kopumā pašvaldībai izlietojot vairāk nekā 528 tūkstošus eiro. Līdztekus sociālajai aprūpei Sociālā dienesta Dienas centrs pensijas vecuma personām piedāvā iespēju iesaistīties fiziskās un garīgās aktivitātēs, kuras pērn izmantojuši 260 novadnieki, darbojoties 15 interešu kopās.

Lai sekmētu personas iekļaušanos sabiedrībā, Siguldas novada pašvaldība nodrošinājusi sociālo rehabilitāciju dzīvesvietā, apmaksājot Dienas centra sociālos pakalpojumus 31 pieaugušajai personai ar funkcionālajiem traucējumiem un specializēto darbnīcu pakalpojumus 18 personām biedrībās “Cerību spārni” un “Aicinājums Tev”. Tāpat biedrībā “Cerību spārni” pašvaldība apmaksājusi sociālās rehabilitācijas pasākumus 30 bērniem ar īpašām vajadzībām. Jāpiemin, ka sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniedzējs katrai personai izstrādā un īsteno individuālās sociālās rehabilitācijas plānu.

Personu aprūpe dzīvesvietā nodrošināta 26 personām, pašvaldībai pakalpojumu pērkot no biedrības “Saullēkts”. Ar grupu māju (dzīvokli) nodrošināti kopumā trīs novadnieki biedrībā “Cerību spārni” un pansionātā “Balvi”. Ilgstošu sociālo aprūpi pašvaldība sniegusi pieciem novada iedzīvotājiem Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijā. Savukārt ilgstošu sociālo aprūpi pensijas vecuma personām un personām ar funkcionāliem traucējumiem, pašvaldība nodrošinājusi pavisam kopā 48 personām, pērkot pakalpojumu no sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas”, biedrībām “Saullēkts” un “Sociālās aprūpes centrs “Allaži””, Inčukalna novada pašvaldības aģentūras “Sociālās aprūpes māja “Gauja””, Krimuldas novada pašvaldības veco ļaužu mītnes “Pēterupe”, Engures novada pašvaldības sociālās aprūpes centra “Rauda”, Latvijas Sarkanā Krusta sociālās aprūpes centra “Stūrīši”, Mālpils sociālā dienesta pašvaldības aģentūras sociālās aprūpes mājas “Mālpils”, Raunas novada pansionāta “Gatartas”, Ērgļu novada pašvaldības sociālās aprūpes centra un biedrības “Labāka rītdiena”.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests arī 2020. gadā nodrošinās sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību saskaņā ar pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem:

Sociālais dienests atgādina, ka no šā gada 1. janvāra stājušās spēkā izmaiņas Ministru kabineta noteikumos Nr. 913 “Noteikumi par garantēto minimālo ienākumu līmeni” (GMI), nosakot garantēto minimālo ienākumu līmeni 64 eiro apmērā personai pie nosacījumiem, ja ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu un ja noslēgta vienošanās par līdzdarbību ar Sociālo dienestu. Ja iztikas līdzekļi personai ir mazāki par GMI līmeni, pašvaldība izmaksā starpību. Savukārt personām, kurām pabalsts GMI līmeņa nodrošināšanai piešķirts līdz GMI līmeņa izmaiņu dienai, pabalsts netiek pārskatīts, ja nav mainījušies citi apstākļi, kas bija par pamatu sociālās palīdzības sniegšanai.

Plašāk par sociālo palīdzību un pakalpojumiem Siguldas novadā aicinām uzzināt pašvaldības Sociālajā dienestā, zvanot uz tālruņa numuru 67385298.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi