×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-16
Pašvaldība plāno paplašināt bērnudārzu “Tornīši”; tiek meklēta iespēja paplašināt autostāvvietu skaitu

Budžeta plānošanas laikā Siguldas novada pašvaldība ir ieplānojusi 95 tūkstošus eiro līdzfinansējumu, lai kredīta piešķiršanas gadījumā uzsāktu bērnudārza “Tornīši” pēdējā posma izbūvi, ēku pilnībā pielāgojot bērnudārza vajadzībām. Oktobrī pašvaldībai radās iespēja atrast piemērotas telpas, uz kurām būtu iespējams pārcelt Siguldas novada bibliotēku, kas šobrīd atrodas bērnudārza “Tornīši” ēkā. Tādējādi šajā gadā būtu iespēja uzsākt bērnudārza “Tornīši” divu grupu pārbūvi, iekārtošanu un virtuves izveidi. Pašvaldība drīzumā Finanšu ministrijai iesniegs visu nepieciešamo dokumentāciju, lai pieprasītu piešķirt kredītu Valsts kasē vairāk nekā 211 tūkstošu eiro apmērā minētā projekta realizēšanai. Kad tiks saņemts kreditēšanās apstiprinājums, pašvaldība uzsāks bērnudārza “Tornīši” divu grupu pārbūvi un virtuves izveidi, kā arī notiks Siguldas novada bibliotēkas pārcelšana uz citām telpām. Līdz ar šī projekta realizēšanu izglītības iespējas kopumā tiks nodrošinātas 250 bērniem un “Tornīši” kļūs par pašvaldības lielāko bērnudārzu.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti ir uzsākuši darbu arī pie stāvlaukuma projekta izstrādes paralēli finansējuma piesaistei no Finanšu ministrijas. Labvēlīga lēmuma gadījumā bērnudārzu divas grupiņas 40 bērniem tiks izbūvētas šī gada rudenī vai nākamā gada pavasarī.

Ņemot vērā jautājuma aktualizēšanu par nepieciešamību paplašināt autostāvvietu skaitu pie bērnudārziem, īpaši pie pirmsskolas izglītības iestādes “Tornīši”, Siguldas novada pašvaldība informē, ka speciālisti ir apsekojuši visus Siguldas pilsētas bērnudārzus, lai apzinātu stāvvietu noslodzi rīta stundās un dienas garumā, atzīmējot, ka pilsētvidē stāvvietas iespējams nodrošināt tik daudz, cik tas ir iespējams:

  • bērnudārzu “Ābelīte” apmeklē 246 bērni, un pie izglītības iestādes pieejamas 28 stāvvietas. Posmā starp Siguldas slimnīcu un poliklīniku atrodas divi stāvlaukumi, kurus vecāki jau šobrīd papildus izmanto automašīnas novietošanai;
  • bērnudārzu “Pīlādzītis” apmeklē 127 bērni, un pie izglītības iestādes pieejamas 25 stāvvietas;
  • bērnudārzu “Ieviņa” apmeklē 126 bērni, un pie izglītības iestādes pieejamas 19 stāvvietas;
  • bērnudārzu “Pasaciņa” apmeklē 113 bērni, bet “Tornīšus” – 206 bērni; abas izglītības iestādes dala Skolas ielas esošās stāvvietas, kurās var apstāties turpat 30 automašīnas. 200 metru attālumā no bērnudārza “Tornīši” un 380 metru attālumā no bērnudārza “Pasaciņa” ir pieejams Siguldas Sporta centra stāvlaukums, kuru aicinām izmantot transportlīdzekļu novietošanai;
  • bērnudārzu “Saulīte” apmeklē 226 bērni, un pie izglītības iestādes pieejamas 37 stāvvietas. 200 metru attālumā ir pieejams stāvlaukums pie Siguldas pagasta Kultūras nama.

 

Siguldas novada Pašvaldības policija regulāri apseko visas Siguldas pilsētas izglītības iestādes rīta stundās, norādot, ka satiksmes plūsma aptuveni plkst. 8.00 no rīta ir intensīva, tomēr mašīnu caurplūde ir pietiekama. Nereti paši vecāki rada liekus sastrēgumus vai stāvēšanas ierobežojumus citiem, nepareizi novietojot savu transportlīdzekli. Šajā mācību gadā aktualizēts jautājums par korektu automašīnu novietošanu pie izglītības iestādēm, kā rezultātā atsevišķi transportlīdzekļi saņēmuši brīdinājumu par neatbilstošu transportlīdzekļa novietošanu. Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori aicina novadniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, ievērot uzstādītās ceļa zīmes, kā arī cienīt visus satiksmes dalībniekus, nenovietojot transportlīdzekļus uz ietvēm, pretī iestāžu vārtiem vai apkārtesošo privātīpašumu iebrauktuvēs. Vecāki tiek aicināti izmantot tuvākos stāvlaukumus automašīnu novietošanai vai uzgaidīt, kad atbrīvojas stāvvietas. Pašvaldības policijas pārstāvji arī turpmāk sekos līdzi transporta plūsmai pie pilsētas izglītības iestādēm.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti, izvērtējot dažādas satiksmes organizācijas iespējas, meklēs risinājumu automašīnu plūsmas regulēšanai pie bērnudārza “Pasaciņa” un “Tornīši”, informējot par to sabiedrību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi