×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-20
Siguldā aizvadīta starptautiskā “Nordplus Junior” projekta vizīte
No 13. līdz 17. janvārim bērnudārzā “Ieviņa” notika Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Islandes un Somijas partnervalstu starptautiskā “Nordplus Junior” projekta “Children health improvement by integrating 5 elements of S.Kneipp philosophy: water, movement, herbs, emotions, healthy diet” pieredzes apmaiņas vizīte. Projekta mērķis ir turpināt iesākto darbu, lai izmantotu vācu ārsta Sebastiana Kneipa filozofijas elementus darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem, izstrādātu metodisko materiālu bērnu veselības nostiprināšanai, kā arī popularizētu Siguldas pilsētas bērnudārza darbību starptautiski starp citām pirmsskolas izglītības iestādēm.
 
Tikšanās laikā tika vērots kā S. Kneipa metodes ieviestas mācību procesā, kā iekārtota vide un sniegts ieskats bērnu norūdīšanas apmācībā ar ūdeni, kustību aktivitātēm, emocijām, veselīgām tējām un uzturu. Tika vērotas un analizētas nodarbības pēc kompetencēs balstīta mācību satura. Dalībnieki iepazinās arī ar Siguldas novada bērnudārzu “Saulīte”, tajā esošo eksperimentu istabu un bērnu darbību tajā.
 
Tāpat 15. janvārī kultūras centrā ”Siguldas devons” notika projekta konference, kurā piedalījās ne tikai pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Islandes, bet arī Siguldas, Garkalnes, Olaines, Carnikavas, Ķekavas, Ikšķiles un Salaspils novada pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji un vadītāju vietnieki, kopumā pulcējoties 87 dalībniekiem. Konferences laikā bija iespēja uzzināt to, kā uzsākt, īstenot un realizēt “Nordplus Junior” projektus, ieskatīties katras valsts projekta darbā ar bērniem un praktiski izmēģināt “S. Kneipa kafiju” jeb roku norūdīšanas procedūras aukstā ūdenī un iepazīties ar sajūtu paklāju izveidi un lietošanu ikdienā.
 
Vizītes laikā katra valsts atskaitījās par paveikto, dalījās ar izstrādātājiem materiāliem par tējām un kustību aktivitātēm. Savukārt praktiskajās nodarbībās tika izstrādāts plāns ūdens, veselīga uztura un emociju metodiskā materiāla izstrādei, kā arī izvirzīti uzdevumi līdz noslēguma tikšanās reizei maijā Tallinā.
 
Informāciju sagatavoja:
bērnudārza “Ieviņa” vadītājas vietniece izglītības jomā
Ilze Rence

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi