×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-23
Šonedēļ Siguldas novadā: gardēžu festivāls, Pasaules kauss kamaniņās, “Dzejas teltis” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt vairākus aizraujošus kultūras un sporta pasākumus. Livonijas ordeņa Siguldas pilī būs iespēja tvert ziemas sajūtu Siguldas lielākajā gastronomijas festivālā “Ziemas garšu svinēšana”, kur varēs baudīt uz dzīvas uguns gatavotos ēdienus Latvijas leģendārās rokgrupas “Pērkons” un grupas “Rahu The Fool” mūzikas pavadībā. Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” Latvijas un pasaules labākie kamaniņu braucēji cīnīsies par uzvaru 6. Viessmann Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā. Savukārt kultūras centrs “Siguldas devons” ikvienu pārsteigs ar interaktīvu literatūras, mākslas un mūzikas piedzīvojumu “Dzejas teltis”. Stāvvietu karte pasākumu apmeklētājiem.

Šonedēļ Siguldas pagasta kultūras namā norisināsies tautas deju koncerti –“Rotāsim deju pīnes” un senioru deju kolektīva “Sidrabdancis” sadraudzības koncerts. Siguldas 1. pamatskolā notiks “Yonex XI” Latvijas apvienotās badmintona līgas sacensības.

Piektdien, 24. janvārī

  • Plkst. 9.30 Nāciju kauss kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Latvijas ziemas sporta veidu galvaspilsētā par tradīciju kļuvis ik gadu rīkot pasaules mēroga sacensības kamaniņu sportā. Arī šogad no 24. līdz 26. janvārim bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisināsies sezonas sestais Viessmann Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, kā arī trešais BMW Sprinta Pasaules kausa posms.
    Sacensības sāksies ar Nāciju kausu, kur startēs tie sportisti, kuri nav iekļuvuši labāko grupā un cīnīsies par iespēju startēt Viessmann Pasaules kausā.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 17.00 tautas deju koncerts “Rotāsim deju pīnes” Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Koncertā būs iespēja baudīt dejas, kas tiek gatavotas šogad gaidāmajiem XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem “Nāc gavilēt”.
    Deju soļu koncertā izdejos Siguldas pilsētas vidusskolas tautas deju kolektīvs “Vizbulīte”, Siguldas 1. pamatskolas tautas deju kolektīvs “Purenīte”, Garkalnes mākslu skolas tautas deju kolektīvs “Saules bērni”, Bauskas Valsts ģimnāzijas tautas deju kolektīvs “Odziņa” un Kultūras nama “Lielvārde” tautas deju kolektīvs “Pūpolītis”. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 2 eiro.
  • Plkst. 18.00 pasākums “Dancing Heart” Zaļās Villas kvartālā.
    Pasākumā ar dejām, kakao ceremoniju, atraktīvām nodarbēm bērniem un citām aktivitātēm tiks ieskandināts Baltās metāliskās žurkas gads. Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties Zaļās Villas kvartālā vai rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 27010151. Biļetes cena – 10 eiro, pasākuma dienā 12 eiro, bērnam – 3 eiro, pasākuma dienā – 4 eiro. Papildu dalības maksa kakao ceremonijā – 5 eiro.
    Plašāka informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 25. janvārī

  • No plkst. 11.50 6. Viessmann Pasaules kauss kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Sacensībās kopumā piedalīsies vairāk nekā 110 sportisti no 23 valstīm, tostarp arī Latvijas kamaniņu braucēji – brāļi Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.
    • plkst. 11.50 1. brauciens – sievietes
    • plkst. 13.15 2. brauciens – sievietes
    • plkst. 15.00 1. brauciens – divvietīgās ekipāžas
    • plkst. 16.20 2. brauciens – divvietīgās ekipāžas
    • plkst. 17.30 apbalvošanas ceremonija

Šogad līdztekus sporta aktivitātēm sacensību apmeklētājiem būs iespēja baudīt Ķīnas jaunā gada svinības, kuras organizē Latvijas Kamaniņu sporta federācija sadarbībā ar 2016. gada sākumā izveidoto Ķīnas Kultūras centru Latvijā. Svinības tiek rīkotas par godu nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm, kas 2022. gadā norisināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.
Svinību laikā būs iespēja vērot Tai Chi vingrošanas mākslas paraugdemonstrējumus un meistarklases, kā arī papīra griešanas un laternu veidošanas meistarklases, kas bobsleja un kamaniņu trases fanu teltī norisināsies 25. un 26. janvārī. Ikvienam būs iespēja baudīt arī Ķīnas Simfoniskā ansambļa uzstāšanos, tējas ceremoniju un citas aktivitātes.

  • No plkst. 12.00 līdz 16.00 gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana” Siguldas pilsdrupu estrādē.
    Festivālā apmeklētājiem būs iespēja baudīt gardākos uz dzīvas uguns gatavotos ēdienus restorānu “Entresol”, “Ferma”, “Restorāns 3”, “Ogle”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Hercogs”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts” šefpavāru izpildījumā. Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas “Zilver” un Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no “Dabas Laboratorija”, kā arī “Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato. Šefpavāru radīto ēdienu cenas – no 3 līdz 6 eiro; atsevišķos restorānos būs iespējams norēķināties tikai ar norēķinu kartēm.
    Kamēr uz uguns gatavosies gardie ēdieni, festivāla apmeklētājus priecēs grupa “Rahu The Fool” un leģendārā Latvijas rokgrupa “Pērkons”. Starplaikos ēdienu baudītājus priecēs DJ Edgars Bercis.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 13.00 interaktīvs piedzīvojums “Dzejas teltis” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    “Ceļojums dzejas pasaulē” kopā ar producentu “Story Hub” pārstāvi.

    Pasākumā ar viedierīču palīdzību būs iespēja ielūkoties piecās teltīs un piedzīvot dzejoļu vizuālu interpretāciju – dzejoļus varēs atdzīvināt, salikt kopā, kā arī apskatīt, cik dažādi dzeja var tikt interpretēta un pielietota, kā dzejolis atklājas mākslas žanros un mūzikā. Apmeklētājiem īpaši izveidotās video sarunās būs iespēja noskaidrot dzejnieku, mūziķu un mākslinieku darbu nozīmi.
    Pasākumā varēs iepazīt dzejnieku Kārļa Vērdiņa, Ineses Zanderes, Pētera Brūvera un Imanta Ziedoņa dzejoļus, kurus savā skatījumā veidojušas gleznotājas Kristīne Luīze Avotiņa un Katrīna Gaile, scenogrāfe Ieva Kauliņa, grafiti mākslinieks Trons Kartons (Tron Karton), fotogrāfs Paulis Jakušonoks.
    Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 18.00 senioru deju kolektīva “Sidrabdancis” sadraudzības koncerts “Sapņi sniegā” Siguldas pagasta Kultūras namā
    Sadraudzības koncertā pie “Sidrabdanča” viesosies Allažu un Mālpils senioru deju kolektīvi, kā arī “Dzirnas” (Cēsis), “Saulgrieži” (Saulkrasti), “Sagša” (Limbaži), “Sidrabaine” (Ķekava), “Tacis” (Carnikava). Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 2 eiro.

Svētdien, 26. janvārī

  • Plkst. 10.00 “Yonex XI” Latvijas apvienotās badmintona līgas sacensības, 4. posms Siguldas 1. pamatskolā.
  • No plkst. 10.25 6. Viessmann Pasaules kauss kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    • plkst. 10.25 1.brauciens – vīrieši
    • plkst. 12.00 2. brauciens – vīrieši
    • plkst. 13.45 Sprinta kauss – sievietes
    • plkst. 14.20 Sprinta kauss – divvietīgās ekipāžas
    • plkst. 15.05 Sprinta kauss – vīrieši
    • plkst. 15.50 apbalvošanas ceremonija

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi