×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-27
Pediatra konsultācijas pērn izmantojuši 344 mazie novadnieki; projekts tiks turpināts arī 2020. gadā

Rūpējoties par mazo novadnieku veselību, arī šogad Siguldas slimnīcā ārpus ģimenes ārstu prakses darba laika – brīvdienās un svētku dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 – Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm būs pieejamas pediatra konsultācijas, nodrošinot iespēju saņemt akūtu pediatra medicīnisko palīdzību tuvāk savai dzīvesvietai. Siguldas novada pašvaldība šajā gadā pediatra pakalpojuma nodrošināšanai piešķīrusi finansējumu turpat 23 000 eiro apmērā.

Izvērtējot pediatra konsultāciju pieprasījumu 2019. gadā, 90% noslodze bijusi pirmajās četrās stundās no plkst. 10.00, savukārt laikā no plkst. 16.00 līdz 18.00 konsultācijas apmeklētas ļoti reti. Tādējādi līdzšinējo astoņu stundu vietā pediatra konsultācijas brīvdienās un svētku dienās būs nodrošinātas sešas stundas – no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Kopumā pagājušajā gadā pediatra konsultācijas izmantojuši 344 novada bērni, tajā skaitā vecumā līdz vienam gadam 73, no viena līdz septiņiem gadiem – 224, no septiņiem līdz astoņpadsmit – 47. Pārsvarā konsultēti bērni ar akūtām augšējo elpceļu saslimšanām (bronhītu, laringītu, otītu jeb vidusauss iekaisumu, tonsilītu jeb mandeļu iekaisumu), gremošanas orgānu saslimšanām, gada nogalē ar gripu un citām saslimšanām. Pēc konsultācijas Siguldas slimnīcā 16 bērni pārvesti uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu stacionārai ārstēšanai, turpretī 328 bērniem tika aiztaupīts laiks ceļā uz kādu no Rīgas slimnīcām un pēc konsultācijas ar pediatru ārstēšanu bija iespējams turpināt mājās, ģimenes ārsta uzraudzībā.

Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe atgādina, ka pediatrs pacientus akūtas nepieciešamības gadījumā pieņem brīvdienās un svētku dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Pediatrs nosaka diagnozi un nozīmē sākotnējo ārstēšanu, bet turpmākā bērna novērošana un ārstēšana jāveic ģimenes ārstam. Uzņemšanas nodaļā tiek sniegtas ambulatorās konsultācijas akūtos gadījumos, nepieciešamības gadījumā bērni var saņemt inhalācijas vai intramuskulāras injekcijas, taču infūzijas jeb sistēmu uzlikšana bērniem, kā arī analīžu nodošana slimnīcas piedāvātajos pediatra pakalpojumos neietilpst. Slimnīcas pārstāvis atgādina, ka bērnu vecākiem pirms došanās uz slimnīcu jāizvērtē konsultācijas steidzamība: ārpus ģimenes ārsta darba laika vecāki aicināti vispirms sazināties ar speciālistiem, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa numuru 66016001, lai lemtu par tālāko rīcību – doties uz Siguldas slimnīcu pēc akūtas pediatra konsultācijas, izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai gaidīt konsultāciju pie ģimenes ārsta.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi