×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-27
Kultūras projektu konkursā piešķirts finansējums 13 projektiem

Noslēdzies ikgadējais Siguldas novada pašvaldības kultūras projektu finansēšanas konkurss. Kopumā dalībai konkursā tika pieteikts 21 projekts, no kuriem atbalstīti 13 projekti, piešķirot finansējumu 22 294 eiro apmērā.

Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt neatkarīgu kultūras projektu realizēšanu novadā, īpašu uzmanību veltot gan kultūrvēsturiskajām vērtībām un dabai, gan ģimenēm veltītiem projektiem un inovatīvu kultūras ideju realizēšanai. Šajā gadā atbalstītas gan jaunas iniciatīvas, gan sevi jau apliecinājuši projekti.

Fotogrāfs Mareks Gaļinovskis turpinās tvert iespaidīgus kadrus, iemūžinot daudzveidīgās Siguldā notiekošās sporta un aktīvās atpūtas norises. Rudens pusē šīs lielformāta fotogrāfijas tiks apkopotas izstādē “Sports. Daba. Pilsēta.” Fotogrāfijai veltīts arī projekts “Padomju rēgi Siguldā”, kas jauniešiem un pilsētas ārvalstu viesiem mēģinās radīt priekšstatu par padomju laika arhitektūras iezīmēm un ēkām ar šī brīža foto palīdzību.

Jau vairāku gada garumā ar pašvaldības finansiālu atbalstu entuziastu grupa rūpējas par Akenstakas muižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, organizējot talkas ar vietējo iedzīvotāju piedalīšanos. Šoreiz tiks atjaunots Akenstakas muižas vēsturei veltīts vides stends un gada izskaņā ceļu pie lasītājiem sāks jau otrā Akenstakas barona Blankenhagena atmiņu grāmata par Latvijā pavadīto laiku.

Morē norisināsies projekts “Mums ir sava valsts. 1920. gads Morē”, kuram pateicoties, muzeju nakts jau tradicionāli tiks pavadīta gan izzinot apkaimes vēsturi un spilgtas personības, kas to ietekmējušas, gan muzicējot un visiem kopā baudot zāļu tēju pie ugunskura.

Projekts “Skaties un klausies Gauju Siguldā 2020” ne vien turpinās vēsturisko muzicēšanu pie Gaujas, bet piešķirs tai pavisam citu jaudu, jūlija vidū pie Velnalas klintīm visus aicinot baudīt mūziķu saspēli abos Gaujas krastos. Šī projekta laikā tiks pulcināti arī visi ekspedīciju dalībnieki, kas desmit gadu garumā sekojuši Gaujas tecējumam uz jūru, par ko liecina arī nupat izdotais ceļvedis – albums “No Elkas kalna līdz jūrai”.

Mūzikas cienītājus gada pirmajā pusē iepriecinās arī Kamermūzikas vakari Krimuldas muižā, kas turpinās muižas kādreizējā īpašnieka – firsta Līvena – savulaik iedibināto tradīciju.

Izstāžu cikls Zaļās Villas kvartāla Kafijas galerijā visa gada garumā bagātinās Siguldas kultūras piedāvājumu, sniedzot arī iespēju tikties ar māksliniekiem. Savukārt dejas mākslas cienītājiem šī kultūrvieta piedāvās laikmetīgās dejas izrāde “Labrys”, kas paplašinās ierasto skatījumu uz skatītāja un mākslinieka mijiedarbību.

Savukārt mākslu skolā “Baltais Flīģelis” pavasarī notiks gadskārtējais Latvijas Jauniešu teātra festivāls “Laimes lācis”, kas jau kopš 2013. gada Siguldā pulcē jaunos teātra entuziastus no tuvienes un tālienes.

Patricija Brekte un “Siguldas pastkartes” novada iecienītākajiem tūrisma objektiem veltīs gan jaunāko savu gleznu kolekciju, gan krāsojamās pastkartītes, kas īpaši iepriecinās jaunākos mākslas baudītājus un godinās ar roku rakstīto un zīmēto lietu vērtību.

Vasaras izskaņā afiša ar nosaukumu “Jubileja. Retrospekcija. Sveiks lai dzīvo!” mākslas cienītājus aicinās apmeklēt Dinas Dubiņas jubilejas izstādi Turaidas muzejrezervātā. Ar pašvaldības atbalstu taps arī mākslinieces darbu katalogs, notiks arī radošās darbnīcas, kurās māksliniece dalīsies ar stāstiem par savu rotu un īpašajās tehnikās radīto gleznu tapšanu.

Siguldā skatāmo izstāžu klāstam novembrī pievienosies tekstilmāksliniekam Viesturam Bērziņam veltītā piemiņas izstāde “Viesturam Bērziņam 66”. Lai arī Siguldā dzimušais mākslinieks pārstāv latviešu tekstilmākslas aktīvāko periodu, viņa darbi pēdējo gadu laikā tikuši maz eksponēti, tāpēc izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” būs unikāla iespēja iepazīties ar viņa daiļradi.

Ne vien baudīt, bet arī radīt mākslu būs iespējams, pateicoties projektam “Atvērtās keramikas darbnīcas ģimenēm”, kas piedāvās lieliem un maziem piedāvās iespēju apgūt māla priekšmetu veidošanas iemaņas. Vasaras izskaņā meistardarbnīcās izgatavotos traukus vienkopus būs iespējams aplūkot izstādē.

 

Kultūras projektu finansēšanas konkursā 2020. gadā atbalstītie projekti:

Nr.

Projekta nosaukums

Projekta pieteicējs

Piešķirtais finansējums eiro

1.

Keramikas darbnīca

Elizabete Cāna

1 700

2.

“Jubileja. Retrospekcija. Sveiks lai dzīvo!”

Dina Dubiņa

1 850

3.

Akenstakas muižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana – 6. kārta

Artis Celms

1 820

4.

Kamermūzikas vakari Krimuldas muižā

SIA Rehabilitācijas centrs “Sigulda”

1 500

5.

Latvijas Jauniešu teātra festivāls “Laimes lācis”

Siguldas mākslas skolas “Baltais flīģelis” atbalsta biedrība

1 424

6.

“Skaties un klausies Gauju Siguldā 2020”

Biedrība “Ozollīči”

 

2 000

7.

“Padomju rēgi Siguldā”

Niklāvs Kadiķis

2 000

8.

“Siguldas pastkarte”

Biedrība “Peahen”

1 700

9.

Izstāžu cikls 2020. gadā Kafijas Galerijā, Zaļās Villas kvartālā

SIA “Neiepakots”

1 760

10.

“Labrys” izrādes

SIA “Neiepakots”

1 050

11.

“Mums ir sava valsts. 1920. gads Morē”

Biedrība “Mores muzejs”

1 690

12.

“Sports. Daba. Pilsēta”

Mareks Gaļinovskis

1 800

13.

“Viesturam Bērziņam 66”

Juris Leitāns

2 000


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi