×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-27
“Ziemas garšu svinēšana” Siguldas pilsdrupās pulcē aptuveni 5000 apmeklētāju

25. un 26. janvāra brīvdienas Siguldā aizvadītas absolūtā garšas un sporta zīmē, jo ceturto Siguldas gastronomijas festivālu “Ziemas garšu svinēšana” apmeklējuši aptuveni 5000 apmeklētāju – par trešdaļu vairāk nekā pērn. Šajā gadā gardēžiem bija iespēja baudīt desmit restorānu – “Entresol”, “Ferma”, “Restorāns 3”, “Ogle”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Hercogs”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts” – šefpavāru piedāvājumus, kā arī nogaršot vīna darītavas “Zilver” un “Cremon” dzērienus, lēni spiestās sulas no “Dabas Laboratorija” un “Bliss Gelato” Siguldā tapušo itāļu desertu – gelato. Nākamā garšas festivāla tematiskais produkts – ābols.
Pasaules kausa posmu kamaniņu sportā, kas norisinājās bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku, priecājoties līdz ar Latvijas izlases sportistiem, kuriem šajā posmā izdevās izcīnīt izcilus rezultātus.

Šā gada gastronomijas festivālā “Ziemas garšu svinēšana” bija iespēja nogaršot Burgundijas liellopa gaļas sautējumu, brieža frikadeles filo mīklā ar karstajiem sarkano kāpostu un ceptu biešu salātiem, Latvijas zivju zupu ar pupiņām un pākšaugiem, lēni gatavotu grilētu Latvijas jēra kāju ar svilinātiem dārzeņiem, sarkano sīpolu marmelādi un silto adžikas mērci, liellopa gaļas gulašzupu, ziedkāpostu krēmzupu ar topinambūra čipsiem, rijā kūpinātu laša uzkodu, lēcu kotleti ar sakņu biezeni un ceptām marinētām bietēm un kale kāpostiem, latgaļu kļockas, kartupeļu klimpas ar sālītām meža sēnēm, lauku krējuma mērci, “Ievas” amoliņa sieru, ķirbju un kaņepju sēklām, kā arī daudz citus sāļos un saldos ēdienus.

Kamēr uz uguns gatavojās gardie ēdieni, festivāla apmeklētājus priecēja grupa “Rahu The Fool” un leģendārā Latvijas rokgrupa “Pērkons”. Starplaikos ēdienu baudītājus priecēja DJ Edgars Bercis.

Šis bija pirmais publiskais pasākums Siguldas novadā, kurā tika iedzīvināta Siguldas novada videi draudzīgā stratēģija, ēdienus un dzērienus pasniedzot papīra, biodegradablos vai depozīttraukos.

Līdzās gardēžu festivālam visas nedēļas nogales laikā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” notika spraigas sacensības kamaniņu sportā. Piektdien Nāciju kausa izcīņā kamaniņu sportā zelta medaļas ieguva novadnieki Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis un Andris Šics/Juris Šics. Savukārt sestdien novadnieki Andis un Juris Šici izcīnīja zelta medaļu 6. Viessmann Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā divvietīgajās ekipāžās, bet sieviešu kamaniņu braucienos – 3. vieta Elīzai Caucei. Plašāka fotogalerija pieejama šeit un šeit.

Youtube

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi