×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-30
Siguldas 1. pamatskolas 150 gadu jubilejā izdos atmiņu grāmatu

Svinot Siguldas 1. pamatskolas 150 gadu jubileju, Siguldas 1. pamatskolas atbalsta biedrība februārī izdos atmiņu grāmatu, kurā apkopoti turpat 150 absolventu un 50 pedagogu stāsti par sadzīvi skolā, klasesbiedru piedzīvojumiem gan stundās, gan ārpus tām, kā arī stāsti par pašu skolu, kas, laikam ejot, mainījusi savu nosaukumu un atrašanās vietu. Atmiņu grāmatā ir 366 lappuses, tāpēc zīmīgi izvēlēts grāmatas atvēršanas svētku datums – 29. februāris plkst. 11.00 Siguldas 1. pamatskolā.

Atmiņu grāmatā līdztekus absolventu un pedagogu stāstiem būs aplūkojamas 500 fotogrāfijas un 100 dažādu dokumentu kopijas, tai skaitā liecības, diplomi, izraksti no direktoru rīkojumiem, kā arī skolai 130. dzimšanas dienā veltītās dziesmas ar Olgas Jakānes mūziku un Velgas Babjoniševas vārdiem. Tāpat atmiņu grāmatā iekļauta intervija ar skolas direktori Ainu Rāku (direktore laikā no 1950. līdz 1952. gadam), apraksti par skolas absolventiem – zinātņu doktoriem, mūziķiem un māksliniekiem, veiksmīgiem uzņēmējiem Siguldā un absolventiem, kuri savas gaitas saistījuši ar skolotāja darbu pašu absolvētajā skolā.

Biedrība “Siguldas 1. pamatskolas atbalsta biedrība” aicina atbalstīt grāmatas iznākšanu, pārskaitot ziedojumu biedrībai (Reģ.nr.: 40008192822, konta numurs: LV81HABA0551045533463, SWIFT kods: HABALV22, maksājuma mērķī norādot: “Ziedojums grāmatas par Siguldas 1. pamatskolu izdošanas atbalstam”). Tie, kuri vēlas iegūt grāmatu savā īpašumā, aicināti ziedot sākot no 15 eiro.

Skola 150 gadus sagaidīja pagājušajā gadā, taču savu jubileju svinēs šogad, 17. oktobrī, kad noslēgsies skolas labiekārtošanas un pārbūves darbi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi