×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-01-30
Šonedēļ Siguldas novadā: labdarības koncerts “Cīruļputenī”, “Vizbulītes” koncerts un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem kultūras un sporta pasākumiem – kultūras centrā “Siguldas devons” notiks labdarības koncerts “Cīruļputenī”, kur Valters Krauze un draugi aicina ikvienu būt kopā, lai palīdzētu Siguldas novada bērniem, kuriem ir nepieciešama nopietna ārstēšana. Tāpat “Siguldas devonā” norisināsies jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” un draugu koncerts, kā arī tiks atklāta tēlnieka Mark Sun Roz izstāde “Why not?”. Savukārt Krimuldas muižā būs iespēja baudīt kamermūzikas vakaru kopā ar “Trio Angelicus”. Sporta cienītājiem bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” šonedēļ norisināsies sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race”, bet Siguldas Sporta centrā tiks aizvadīta Baltijas līga volejbolā.

Piektdien, 31. janvārī

  • No plkst. 10.00 līdz 17.00 mobilās diagnostikas izmeklējumi Raiņa ielā 3.
    Mamogrāfiju ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli būs iespēja veikt bez maksas, ar ģimenes ārsta nosūtījumu 2,85 eiro, bet bez nosūtījuma – 25 eiro. Rentgenu būs iespēja veikt par 9 eiro. Tiks piedāvāta arī trīs dimensiju (3D) automātiskā krūšu ultrasonogrāfija par 20 eiro.
    Lai veiktu izmeklējumus, nepieciešams pieraksts uz konkrētu laiku. Pierakstīties iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 25431313 darba dienās no plkst. 8.00 līdz 18.00.
  • Plkst. 15.00 Siguldas Sporta skolas kauss 64 lauciņu dambretē U10 vecuma grupā Siguldas pilsētas vidusskolā.
  • Plkst. 17.00 tēlnieka, skulptora Mark Sun Roz (Marks Rožencovs) izstādes “Why not?” atklāšana kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Izstādē būs iespēja aplūkot mākslinieka darbus, kas ir laikmetīgās skulptūras attēlojums un to pamatā ir labi zināmi grafiskie tēli, pilni ironijas un humora. Izstādes nosaukums “Why not?” atbilst mākslinieka sajūtām par mākslu, jo īsta māksla vienmēr ir eksperiments, drosmīgs risks, uzdrīkstēšanās, lai atklātu ko jaunu un neierastu.
    Izstādi varēs apmeklēt līdz 26. februārim. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 18.15 Latvijas jaunatnes basketbola līgas U15 meiteņu grupas spēle Sigulda–Smiltene Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 19.00 Baltijas līga volejbolā OC Limbaži/MSĢ pret SAAREMAA VK Siguldas Sporta centrā.
    Komandā “OC Limbaži/MSĢ” spēlē arī Siguldas jaunais volejbola talants Gustavs Auziņš. Līdzjutējiem būs iespēja ne tikai atbalstīt savu favorītu komendu, bet arī piedalīties dažādos konkursos un citās aktivitātēs. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 19.00 projekta “Mūzikas republika” meistarklase kopā ar Edgaru Šubrovski jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”.
    Pasākumā varēs iepazīt Edgara Šubrovska muzikālo pieredzi, tai skaitā dziesmu tekstu rakstīšanu. Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija šeit.

Sestdien, 1. februārī

  • Plkst. 14.00 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U14 puišu grupas spēle SiguldaGulbene Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 15.30 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 puišu grupas spēle SiguldaGulbene Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 18.00 kamermūzikas vakars Krimuldas muižā. “Trio Angelicus” koncerts.
    Koncertā uzstāsies soprāns Elīna Šimkus, arfiste Ieva Šablovska un flautiste Sondra Lejmalniece, kas atskaņos vairāku iemīļotu latviešu komponistu – Artūra Maskata, Selgas Mences, Vestarda Šimkus, Jura Karlsona, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula, Jāzepa Mediņa, Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa – skaņdarbus. Biļetes cena – 20 eiro, biļetes iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 18.00 jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” un draugu koncerts “Baltās ziemas deju virpulī” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Koncertā līdzās deju kolektīvam “Vizbulīte” piedalīsies arī labākie Latvijas A grupas deju kolektīvi. Tiks izdejotas tautas deju kolektīvu iecienītākās un jaunākās dejas, tostarp “Uz Daugavas es dzīvoju” Jāņa Ērgļa horeogrāfijā un “Teiksmas” sniegumā, kas pirms nedēļas ieguva 1. vietu ikgadējā Jaunrades deju konkursā kategorijā “Latviešu skatuviskās dejas, kas veidotas, izmantojot latviešu folkloras horeogrāfisko un muzikālo materiālu vai tā elementus”. Tāpat būs iespēja baudīt deju kolektīva “Sadancis” deju “Zem tupeles nedzīvošu” Reiņa Rešetina horeogrāfijā, kas šajā pašā konkursā ieguva gan veicināšanas, gan skatītāju balvu. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race” VII sezonas 8. posms bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Uz starta stāsies vīrieši, sievietes un divnieku grupu sacensību dalībnieki. Reģistrācija sacensībām notiks no plkst. 17.00 līdz 17.55. Sacensību atklāšana plkst. 18.00, pirmais dalībnieks uz starta stāsies plkst. 18.10. Dalība maksa: 35 eiro individuālajās disciplīnās, 55 eiro – divniekiem, 75 eiro – individuālā disciplīna + divnieks, 100 eiro – individuālā disciplīna + individuālā disciplīna + divnieks.
    Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi info@showelrace.com vai zvanot uz tālruņa numuru 26131329.

Svētdien, 2. februārī

  • Plkst. 16.00 labdarības koncerts “Cīruļputenī” kopā ar Valteru Krauzi un draugiem kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Koncertā uzstāsies Valters Krauze, Elza Rozentāle, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Romāns Vendiņš, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, Juris Kaukulis, Liene Grava, Andrejs Filipovs un citi.
    Visi pasākuma ienākumi sadarbībā ar biedrību “Cerību spārni” tiks ziedoti un sniegs palīdzību Siguldas novada bērniem Diānai, Tomasam un Atvaram, nodrošinot medikamentus, nepieciešamās terapijas, palīglīdzekļus vai aparatūru un palīdzību ārkārtas gadījumos. Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra “Siguldas devons” kasē. Biļetes cena – no 12 līdz 25 eiro.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.

 

Izstādes

  • Nītaures rokdarbu studijas “Baiba” izstāde “Pērles un mežģīnes” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Izstāde “Valodnieka Kārļa Mīlenbaha (1853–1916) sastādītā Latviešu valodas vārdnīca” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Rakstniece, kurai Latvijas liktenis nav vienaldzīgs. Rakstniecei, mākslas zinātniecei Gundegai Repšei – 60” Siguldas novada bibliotēkā
  • Rakstniecei Annai Saksei 115 gadu jubilejā veltīta izstāde “Labi ir tam, virs kura mājokļa plivina spārnus cerību putns” Jūdažu bibliotēkā
  • Sportistu sasniegumiem veltīta tematiska izstāde “Ziemas sports Siguldā” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tēlnieka, skulptora Mark Sun Roz (Marka Rožencova) izstāde “Why not?” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Interaktīvs piedzīvojums ģimenēm “Dzejas teltis” kultūras centrā “Siguldas devons”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi