×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-03
Siguldas skolēniem panākumi kombinētā sociālo zinību un vēstures olimpiādē

16. janvārī Carnikavas pamatskolā notika vairāku novadu – Siguldas, Ķekavas, Salaspils, Olaines, Garkalnes, Carnikavas un Ikšķiles – kombinētā 6. līdz 9. klašu komandu olimpiāde vēsturē un sociālajās zinībās. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad tika mainīts komandas sastāvs, izvēloties vienu skolēnu no katras klašu grupas. Kopumā olimpiādē piedalījās 12 skolu komandas. Ar komandas kapteini Marisu Priekuli, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Laurenču sākumskolas apvienotā komanda izcīnīja 1. vietu.

Olimpiādē piedalījās arī Siguldas 1. pamatskolas komanda, iegūstot atzinību. Komandā startēja 6. klases skolniece Evita Mārtinsone, 7. klases skolniece Dace Elizabete Stīpniece, 8. klases skolnieks Justs Jēkabsons, 9. klases skolnieks Kristers Matiass Vāvere.

Olimpiādes pirmajā daļā komandām tika uzdots parādīt zināšanas Latvijas, kā arī pasaules vēstures un sociālo zinību jautājumos ar dažādu uzdevumu palīdzību, kā fotogrāfiju, attēlu atpazīšanu un vēsturisko notikumu izskaidrošanu. Olimpiādes radošās daļas uzdevuma tēma bija saistīta ar barikāžu laiku Latvijas vēsturē.

Siguldas Valsts ģimnāzijas un Laurenču sākumskolas apvienotajā komandā piedalījās Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni: 7c klases skolniece Elza Sīle, 8b klases skolnieks Patriks Rolle – Sarkans, 9c klases skolnieks Mariss Priekulis, savukārt no Laurenču sākumskolas piedalījās 6a klases skolniece Laura Nuķe.

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra vadītāja
Anita Ūdre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi