×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-07
Noslēdzies Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkurss
6. februārī Siguldas novada bibliotēkas telpās notika Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursa “Vēsture ap mums’’ apbalvošana. Šī gada konkursa tēma bija “Te varētu tapt muzejs’’. Skolēni meklēja izpētes vērtas tēmas gan savās dzimtās, gan tuvākā un tālākā apkārtnē. Tika pētītas vecvecvecāku biogrāfijas, dažādu ēku un citu būvobjektu vēsture, piemēram, Gaujas tilta, Līgatnes papīrfabrikas, Veismaņu muižas, Turaidas baznīcas un Gāles ielas vēsture, tāpat tika pētītas arī pastkartes, Siguldas spieķi un grāmatas.
 
5.–7. klašu grupā pirmo vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Paula Hamčanovska, otrajā vietā ierindojās Laura Nuķe no Laurenču sākumskolas, Estere Mintika no Siguldas 1. pamatskolas, savukārt trešajā vietā – Siguldas 1. pamatskolas skolnieces Jūlija Elizabete Gorovaja un Evita Mārtinsone.
 
8.–9. klašu grupā pirmo vietu ieguva Marta Veismane no Siguldas Valsts ģimnāzijas, otro vietu – Monika Apkalne no Siguldas 1. pamatskolas, Evelīna Vilcāne un Kristīne Elizabete Dikmane no Allažu pamatskolas, Līva Līpace no Siguldas 1. pamatskolas, kā arī Agnese Ozoliņa no Siguldas Valsts ģimnāzijas, savukārt trešo vietu – Laura Roburga un Ance Adzilča no Siguldas 1. pamatskolas, kā arī Anna Timofejeva un Betija Butkus no Siguldas Valsts ģimnāzijas.
 
Tāpat Siguldas novada bibliotēkas kolektīvs ar savām atzinības balvām apbalvoja tos skolēnus, kuri savos pētījumos izmantojuši daudzveidīgus informācijas avotus – balvas saņēma Marta Veismane, Paula Hamčanovska, Laura Nuķe, Monika Apkalne, Līva Līpace.
 
Skolēnu darbu izstādi iespējams aplūkot Siguldas novada bibliotēkā līdz februāra beigām.
 
Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Sociālās un pilsoniskās jomas vadītāja
Inese Berga

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi