×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-10
Apkopoti statistikas dati par ugunsgrēku gadījumiem mājokļos

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apkopojis un izanalizējis statistikas datus par ugunsgrēkiem dzīvojamās ēkās visā Latvijas teritorijā, tostarp Siguldas novadā 2019. gadā. Secināts, ka pērn Siguldas novadā glābšanas darbi veikti 64 reizes, taču valstī kopumā tās ir 8985 reizes. Statistikas dati liecina, ka aptuveni puse ugunsgrēkos cietušie saindējušies ar toksiskajiem dūmiem, kuri rodas, sadegot mājoklī esošajiem sadzīves priekšmetiem un mēbelēm.

VUGD apkopotie dati liecina, ka pagājušajā gadā visā Latvijā ugunsnelaimēs bojā gājuši 76 cilvēki, tai skaitā trīs bērni, kopumā cietuši 279 cilvēki, no kuriem izglābti 406. Siguldas novadā ugunsgrēkos cietušo rādītāji ir zemāki par vidējo Latvijā – ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, kuri veiksmīgi tika izglābti.

Lai izvairītos no ugunsnelaimēm un samazinātu cietušo skaitu, VUGD aicina dzīvojamās mājas aprīkot ar tehniskām iekārtām, kas brīdinātu cilvēkus par izcēlušos ugunsgrēku un ļautu savlaicīgi atbrīvot degošās telpas un izsaukt palīdzību. Visefektīvākais tehniskais risinājums dzīvojamās mājās ir ierīkoti ugunsgrēka autonomie dūmu detektori, savukārt ugunsdzēsības aparāts privātmājā ļauj novērst ugunsgrēku tā aizdegšanās sākuma stadijā.

Jau ziņots, no šī gada 1. janvāra ir stājušies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, kas nosaka autonomu ugunsgrēka detektoru uzstādīšanu visos mājokļos, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi