×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-12
Ēnu dienā Siguldas novada pašvaldībā un tās iestādēs viesojas divpadsmit ēnas
Trešdien, 12. februārī, visā Latvijā norisinās Ēnu diena, kurā Siguldas novada pašvaldība iesaistās jau desmito gadu, sniedzot iespēju skolēniem aktīvi sekot līdzi pašvaldības speciālistu darbam. Šoreiz Siguldas novada pašvaldībā un tās iestādēs ciemojas divpadsmit ēnas.
 
Vislielāko interesi Ēnu dienas dalībnieki izrādījuši par Siguldas novada Pašvaldības policijas darba ikdienu. Pašvaldības policijas darbiniekus “ēno” četri skolēni, turklāt visi pārstāv skolas no Rīgas – Rīgas Jāņa Poruka skolas 12. klases skolniece Evija Griņeviča, Rīgas 45. vidusskolas 11. klases skolnieces Laura Jonase un Samanta Spitāne, kā arī Iļģuciema vidusskolas 9. klases skolnieks Kristiāns Artūrs Sēlis. Vienlīdz visi skolēni atzīst, ka cītīgi gatavojas nākotnes profesiju saistīt ar tik atbildīgu darbu kā Pašvaldības policija, turklāt papildus apgūst zināšanas, kas atvieglos šī darba izpildi.
 
Pie Laurenču sākumskolas direktora vietnieces Elīnas Ozoliņas viesojas divas “ēnas” – Siguldas pilsētas vidusskolas 5. klases skolnieces Annija Biezā un Sabīne Čākure. Skolnieču mērķis ir iepazīt citu skolas vidi un saprast skolas dažādos aspektus. Ēnām ir iespēja uzzināt, ko sevī ietver direktora vietnieces amats un darba specifika, kā arī skolnieces iepazīst amata darba pienākumus un atbildību, kas nepieciešami, strādājot ar skolas direktoru.
 
Savukārt bērnudārza “Tornīši” mūzikas skolotāja profesiju šodien vēro Siguldas pilsētas vidusskolas 11. klases skolniece Samanta Daubere un 6. klases skolnieks Rainers Titovs, kuriem ir iespēja iesaistīties pasākuma “Ziemas karnevāls – peļu modes skate” organizēšanā un norisē. Skolnieki atzīst, ka mūzikas skolotāja profesija pirmsskolas izglītības iestādē ļauj apvienot vēlmi attīstīties kopā ar bērniem un izmantot muzikālu pieeju mācību procesā.
 
Kultūras centra “Siguldas devons” direktora amatu šodien iepazīst trīs Mālpils novada vidusskolas 10. klases skolnieces – Juanna Petrovska, Amanda Krūmiņliepa, Henita Hablova, kurām ir iespēja gūt priekšstatu par kultūras centra vadības īpatnībām, izaicinājumiem un interesantākajiem aspektiem.
 
Tāpat viena “ēna” – Rīgas Juglas vidusskolas 9. klases skolniece Annija Grudule – viesojas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē, izzinot sabiedrisko attiecību speciālista amatu, lielākos izaicinājumus un patīkamākos brīžus darba ikdienā. Skolniece atzīst, ka iepriekš ir interesējusies par sabiedrisko attiecību speciālista profesiju, tāpēc novērtē, ka šādā veidā var uzzināt vairāk tieši par darba ikdienu.
 
Ēnu diena ir populāra izglītības akcija ne tikai Latvijā, kur tā notiek kopš 1999. gada, bet arī visā pasaulē. Akcijas laikā skolēni apmeklē sev vēlamo darbavietu un iesaistās interesējošās profesijas pārstāvja darbā. Šīs aktivitātes mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi