×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-13
Kultūras centrā “Siguldas devons” varēs baudīt latviešu filmu “Oda”
Sestdien, 22. februārī, plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt latviešu filmu “Oda”, kas stāsta par izaicinājumiem un stereotipiem, ar kuriem jāsastopas ekstrēmajiem slēpotājiem. Galvenajā lomā – Valmieras Drāmas teātra aktieris Pauls Iklāvs. Pēc filmas noskatīšanās tikšanās ar tās autoriem.

“Oda” skatītājus pārsteigs ne tikai ar meistarīgo mountaineering jeb alpīnisma un art-house žanru sinerģiju, bet arī ekstrēmiem trikiem, kas izpildīti pilsētvidē. Filma ir īpašs veltījums visam, ko galvenais varonis izdzīvo pārdomu procesā par un ap slēpošanu un apstākļiem, kas to ietekmē. Slēpes cilvēkiem ir kalpojušas jau kopš leduslaikmeta, bet gadu gaitā atbilstoši globālajām tendencēm to pielietojums ir mainījies. Autori ar aizrautību turpina šo pēctecības ideju, novedot to līdz galējībai – slēpošanai pilsētas ielās.

Filmas sižetā dominē divas galvenās darbības vietas. Viena no tām ir telpa, kurā mitinās galvenais varonis, bet otra – guerrilla filmmaking jeb “partizānu kino” manierē filmēti ekstrēmi triki ar slēpēm vairāk nekā 50 dažādās vietās Latvijā un Igaunijā. Filmas režisors Ernests Cerbulis atklāj, ka filmas otrā daļa stāstā ienes īpašu dinamiku un adrenalīnu ne tikai profesionālā izpildījuma, bet arī tehniski sarežģītās uzņemšanas dēļ. Tā filmēta īpaši paaugstināta riska apstākļos pilsētvidē un tās plānošana bija īsts izaicinājums. Lai skatītājiem nekļūdīgi nodot patiesās slēpotāju emocijas, operatoriem bija jābūt īpaši radošiem un precīziem, bet kas svarīgākais – jānotver kadri ar pirmo reizi.

Filmu veidojusi pašmāju producentu komanda “Skilluminati”. Režisori: Ernests Cerbulis, Edvards Lansmanis. Filmā piedalās: Pauls Iklāvs, Emīls Ozoliņš, Einārs Lansmanis, Kaspars Ozoliņš, Ernests Cerbulis, Edvards Lansmanis, Reinis Stabiņš, Anete Krasovska. Filma ir angļu valodā (ierunājis Artūrs Tols) ar subtitriem latviešu valodā.

Biļetes iespējams iegādāties kultūras centra “Siguldas devons”​ biļešu kasē. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi